Societate
Știri de ultimă oră din societate, cazuri sociale, probleme, asistență socială, viața de zi cu zi, evenimente publice, culturale, viața de la țară, din cartier, prognoza meteo

Admitere la facultate 2016: ce specializări sunt în topul preferințelor

© Sputnik / Владимир Федоренко / Trecere la banca de fotografiiExamen, Экзамен
Examen, Экзамен - Sputnik Moldova-România
În universităţile din Bucureşti s-au înscris mai mulți candidați decât în anii trecuți, însă concurența la specializările cele mai căutate a mai scăzut anul acesta față de anii anteriori.

BUCUREŞTI, 25 iulie — Sputnik. În sesiunea din iulie s-au înscris peste 20.000 de candidaţi pentru admiterea la facultăţile Universităţii din Bucureşti, numărul dosarelor înscrise fiind mai mare cu 1000 comparativ cu acum doi ani, potrivit Adevărul.

Potrivit statisticilor, concurența este, în medie, de 4,37 candidaţi pe loc, iar concurența pe locurile la specializările cele mai căutate a mai scăzut față de anii trecuți.

La facultăţile Universităţii din Bucureşti, specializările care se află în topul preferințelor candidaților sunt Limbi Moderne Aplicate (75,9 candidaţi pe loc), Administrarea Afacerilor şi Geografia Turismului (8,7 candidaţi pe loc).

Peste 8.500 de candidaţi s-au înscris la Academia de Studii Economice, la buget concurența fiind în medie de 3,02 candidaţi pe loc. Concurența cea mai mare este la specializarea Cibernetică economică: 8,43 de candidaţi pe loc.

Dacă anul trecut concurența la Limbi Moderne Aplicate era de 80,60 candidaţi pe loc, iar în 2014, de 85 de candidaţi pe loc, în 2016, concurența pe locurile la această specializare este, cum am văzut, de 75,9 candidaţi pe loc.

Și la Geografia turismului s-a înregistrat o scădere a concurenței: dacă în acest an sunt 8,7 candidaţi pe loc, în 2015 erau 11,23 de candidaţi pe loc, iar în 2014, 11,27 de candidați pe loc.

Pe de altă parte, față de anii trecuți, se înregistrează o creștere a interesului absolvenţilor de liceu față de specializările Administrarea Afacerilor din cadrul Facultăţii de Administraţie şi Afaceri și față de Facultatea de Biologie. La Administrarea Afacerilor, anul acesta sunt peste 8 candidaţi pe loc, spre deosebire de anul 2014, când concurența era de 6,69 candidaţi pe loc, și fața de 2015, când au fost 7,49 candidați pe loc. La Facultatea de Biologie, dacă în anul 2014 se înregistra o concurenţă medie de 4,7 candidaţi pe loc, în 2016, 5,4 candidaţi rivalizează pentru același loc, iar la specializarea Biochimie concurenţa este de 8,2 de candidați pe loc.

Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала