Educație
Ultimele știri din educație pentru profesori, studenți, elevi și părinți, știri ce țin de universitate, liceu, școală, grădiniță, legi și anunțuri de la Ministerul Educației, examene, Evaluare Națională, Bacalaureat

Declarație-șoc: „Școlile trebuie să menționeze prostituția ca posibilă carieră”

© Photo : novostnik.com.uaПроституция. Архивное фото
Проституция. Архивное фото - Sputnik Moldova-România
Un politician liberal englez a făcut o declarație șocantă în cadrul unei conferințe de partid. El a spus că școlile ar trebui să ia în considerare și prostituția ca posibilă carieră pe care ar putea-o urma elevii.

BUCUREȘTI, 21 sept — Sputnik. Dennis Parsons, președintele democraților liberali din Cheltenham, a făcut această remarcă în timpul unei ședințe speciale în Brighton, în care s-a discutat despre munca în industria sexului, potrivit Daily Mail.

Funcționarul de stat pensionat a spus că, în prezent, consilierilor școlari pentru orientarea în carieră nu li se permite să menționeze prostituția ca o posibilă meserie, dar a adăugat: „De ce nu ar menționa-o?"

Mai mult, Parsons a echivalat prostituția cu meseria de contabil atunci când a vorbit despre modul cum ar trebui combătută atitudinea de stigmatizare a muncii în industria sexului.

„Faptul că ne întrebăm dacă ar trebui să împiedicăm tinerii să intre în industria sexului este o parte a problemei. De ce nu ne-am întreba: «ar trebui să îi împiedicăm pe tineri să devină contabili?» Nici nu ne punem problema [să îi împiedicăm să ajungă contabili]. (…) chiar în această cameră plină de liberali avem o problemă uriașă de natură culturală dacă privim munca în industria sexului ca fiind ceva diferit [de alte meresii]", a spus Parsons, un bărbat căsătorit cu cinci copii.

Liderul democraților liberali Tim Farron s-a delimitat de remarcile lui Parsons, dar a ținut să precizeze că nu-l va „condamna" pe Parsons pentru declarațiile sale, întrucât oamenii trebuie să aibă libertatea să spună „lucruri șocante".

„Este un lucru minunat că facem parte dintr-un partid unde astfel de viziuni pot fi exprimate și putem avea acest schimb de opinii. Însă, în mod cert, aceasta nu este și opinia mea. A pune semnul egalității între munca sexuală și meseria de contabil este o idee pe care nu o împărtășesc", a comentat Tim Farron.

Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала