Societate
Știri de ultimă oră din societate, cazuri sociale, probleme, asistență socială, viața de zi cu zi, evenimente publice, culturale, viața de la țară, din cartier, prognoza meteo

De necrezut: niște cercetători vor să reînvie 20 de pacienți. Experiment inedit

© Sputnik / Александр Кондратюк / Trecere la banca de fotografiiЦентр сердечно-сосудистой хирургии в Челябинске
Центр сердечно-сосудистой хирургии в Челябинске - Sputnik Moldova-România
O echipă de cercetători de la o companie de biotehnologie din SUA va realiza un experiment inedit, prin care speră să readucă la viață 20 de pacienți. Ce tratamente vor administra persoanelor pentru a le reînvia.

BUCUREȘTI, 6 oct — Sputnik. Echipa de la compania Bioquark Inc a primit permisiunea de a recruta 20 de pacienţi aflaţi în moarte clinică pentru a încerca să readucă viață sistemul nervos central al acestora, potrivit descopera.ro.

Medici - Sputnik Moldova-România
Se face al doilea transplant de cap din istoria medicinii

Cercetătorii vor începe să îi trataze pe cei 20 de pacienţi aflaţi în moarte clinică folosind mai multe tehnici, printre care administrarea de medicamente, stimularea nervilor şi terapia cu laser. Tratamentele vor fi administrate timp de şase săptămâni, iar experimentul va avea loc la Anupam Hospital din Rudrapur, India.

Tratamentele vor consta în: injectarea de peptide (lanţuri proteice simple) în măduva spinării, în fiecare zi; injectarea de celule stem în creier, de două ori pe săptămână; aplicarea terapiei transcraniene cu laser — un tratament noninvaziv, care foloseşte lumina pentru a penetra craniul, cu scopul de a activa procesele naturale de recuperare ale organismului; stimularea nervoasă, adică furnizarea de impulsuri electrice către nervul median al membrului superior.

„Prin intermediul proiectului nostru, vom putea obţine noi informaţii referitoare la starea de moarte cerebrală. Astfel, vom putea dezvolta terapii pentru tratarea unor tulburări ale sistemului nervos central, cum ar fi Alzheimer-ul sau Parkinsonul", a declarat pentru The Telegraph Serghei Paylian, preşedintele Bioquark Inc.

Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала