Societate
Știri de ultimă oră din societate, cazuri sociale, probleme, asistență socială, viața de zi cu zi, evenimente publice, culturale, viața de la țară, din cartier, prognoza meteo

Acuze dure aduse Bruxelles-ului după ce UE ne-a amenințat cu infrigement

Un deputat a comentat pe Facebook cu privire la avertismentul pe care l-a trimis României Comisia Europeană, care a anunțat că țara noastră riscă o procedură de infringement dacă nu modifică legea care impune supermarketurilor 51% produse agro-alimentare românești pe lanțul comercial scurt. Cum favorizează Bruxelles-ul corporațiile transnaționale.

BUCUREȘȚI, 22 nov — Sputnik. Deputatul Daniel Gheorghe acuză Bruxelles-ul că favorizează interesele corporațiilor transnaționale, care pun „monopol ori cartel în piața noastră", în timp ce nouă nu ni se permite să dezvoltăm o piață agricolă internă.

„Nu mai spun că atunci când corporații transnaționale puneau de un monopol ori cartel în piața noastră, când astfel de entități străine beneficiau de ajutoare de stat, favoruri fiscale ori chiar de păsuirea organelor de control financiar, nimeni de la Bruxelles nu ne mai „infrigea” cu nimic. Să înțeleg că noi, românii, nu avem dreptul să ne dezvoltăm o piață agricolă internă sănătoasă și să susținem capitalizarea și dezvoltarea producătorului autohton?", comentează Daniel Gheorghe pe contul său de Facebook.

El denunță faptul că se vrea ca românii să fie obligați să consume alimente modificate genetic, mere artificiale „umflate cu injecții" și „«pulpe americane», rămase de prin rezerva militară a războiului rece", iar țara noastră să fie o sursă de mână de lucru ieftină și piață de desfacere pentru produse-gunoi.

„Nu-i așa domnilor de la Bruxelles, țăranului român e bun doar să-l cocoșați voi să vă care lăzile cu mărfuri din import la un salariu de mizerie ori să stea în picioare 12 ore să vă culeagă măceșele și murele, că o afacere mică și profitabilă nu are voie sa dezvolte, că vă încurcă vouă socotelile? Piață de desfacere pt ce nu vreți voi să aruncați la gunoi și sursă de mână de lucru ieftină nu dorim să fim, din contră, noi credem în necesitatea susținerii capitalului autohton și al întreprinzătorilor români", subliniază Daniel Gheorghe pe pagina sa de Facebook.

El încheie afirmându-și convingerea că doar extinderea capitalului românesc și a proprietății autohtone asupra resurselor economice poate asigura în mod real bunăstarea românilor.

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a anunțat ieri că recent Comisia Europeană a amenințat România cu procedura de infringement dacă nu modifică legea care impune supermarketurilor 51% produse agro-alimentare românești pe lanțul comercial scurt. 

Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала