Economie
Știri de ultimă oră din economia României, Moldovei, europeană și internațională, relații economice dintre SUA, UE, Rusia, comerț extern, relații și schimburi economice, bani și valută, monede străine, EURO, Dolar, bani

Criptovaluta, moneda care te scutește de taxe, a ajuns în Moldova

Criptovaluta poate fi utilizată și în Republica Moldova. În țara noastră există două case de schimb valutar care îți permite să cumperi bani virtuali și să efectuezi tranzacții cu ei.

Unul dintre investitorii în criptovalută, Ruslan Flistoc, care este supervisor în cadrul unei companii din Italia ce investește în criptovaluta, a oferit mai multe detalii pentru Sputnik Moldova. El a spus că avantajul folosirii valutei virtuale este că statul nu te poate obliga să plătești taxe și impozite, iar tranzacțiile în criptovalută nu pot fi urmărite de către fisc și alte instituții de control sau anchetă.

Potrivit lui Ruslan Flistoc, legislația Republicii Moldova nu reglementează tranzacțiile în criptovalută, respectiv acestea nu sunt ilegale. În același timp, state ca Japonia și China au scos acum câțiva ani în afara legii moneda virtuală, care mai este cunoscută și ca Bitcoin. Ceva mai târziu însă, chinezii au reușit să readucă în zona legală această valută și chiar au ajuns la monetul de față pintre primii la acest capitol.

Autor: Tatiana Cebotari

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала