Rusia
Despre Rusia, declarațiile lui Vladimir Putin, Serghei Lavrov, relațiile Rusiei cu alte state, cu SUA, UE, NATO, România, Moldova, armament, conflicte, relații bilaterale, economice, livrări de gaz

Rusia înarmează un vecin al României

© Sputnik / Anton Denisov / Trecere la banca de fotografiiMikoyan MiG-29 jet fighter aircraft
Mikoyan MiG-29 jet fighter aircraft - Sputnik Moldova-România
Belgradul speră să-și consolideze rolul în regiune, după ce va primi o donație de avioane și tehnică militară din partea Rusiei.

CHIȘINĂU, 22 dec — Sputnik. Federația Rusă va oferi Serbiei în calitate de ajutor tehnico-militar șase avioane de vânătoare MiG-29 și zece unități de tehnică blindată, a anunțat prim-ministrul Aleksandar Vučić, după o întrevedere cu ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, potrivit RIA Novosti.

Russische Su-25 auf dem Stützpunkt im syrischen Hmeimim - Sputnik Moldova-România
Rusia
Avioanele rusești în Siria: 71.000 atacuri, 35.000 teroriști eliminaţi

În cazul în care am fi achiziționat aceste avioane la preț de piață, am fi avut nevoie de peste 600 de milioane de euro, a declarat premierul sârb.

Vučić a anunțat că un acord în acest sens urmează să fie semnat la 23 decembrie.

Acum părțile discută despre două variante de transmitere a tehnicii militare. În primul caz mașinile vor fi aduse în Serbia, unde vor fi modernizate. În cel de-al doilea caz, avioanele vor fi renovate în Rusia, apoi transmise părții sârbe.

"De asemenea, am primit în dar 30 de tancuri T-72C și 30 BRDM —2 cu armă de 15,5 mm", a declarat Vučić.

Serbia s-a adresat Rusiei cu solicitarea de livrare a unor avioane de vânătoare și altor unități de tehnică militară. În acest fel, conducerea țării speră că își consolida prezența în regiune.

Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала