Societate
Știri de ultimă oră din societate, cazuri sociale, probleme, asistență socială, viața de zi cu zi, evenimente publice, culturale, viața de la țară, din cartier, prognoza meteo

Criză fără precedent: România limitează consumul de energie electrică

© Sputnik / Miroslav Rotariлиний электропередачи
линий электропередачи - Sputnik Moldova-România
În urma notificării Transelectrica cu privire la iminenţa apariţiei unei situaţii de criză în funcţionarea Sistemului Energetic Naţional, guvernul a elaborat un act normativ prin care exporturile de electricitate pot fi anulate.

BUCUREŞTI, 13 ian — Sputnik. Transelectrica a notificat Ministerul Energiei, Ministerul Economiei și ANRE cu privire la iminența apariției unei situații de criză în funcționarea Sistemului Energetic Național, relatează Realitatea.

Consumul intern de energie electrică poate fi restricţionat. Autorităţile spun că limitarea consumului de energie electrică nu ar afecta populaţia, aceasta fiind aplicată doar în zona industrială prin restricţionarea consumului la o putere minimă tehnologică.

Totodată, guvernul a elaborat un act normativ prin care exporturile de energie electrică pot fi anulate.

Pe 11 ianuarie 2017, Transelectrica a notificat oficial Ministerul Energiei, Ministerul Economiei și ANRE cu privire la iminența apariției unei situații de criză în funcționarea SEN. Notificarea este motivată de:

— Prognozele meteorologilor, care indică un nou interval de vreme severă în perioada imediat următoare.

— Deficitul de energie electrică înregistrat din cauza reducerii nivelului Dunării, debitul acesteia atingând minim fără precedent în ultimii ani.

— Scăderea rezervelor de apă din marile acumulări hidroenergetice ca urmare a utilizării acestora la echilibrarea sistemului.

— Deficitul semnificativ de energie electrică din zona de sud-est a Europei pe fondul valului de frig care a cuprins Regiunea încă din 6 ianuarie 2017.

— Consumurile mari de gaze naturale (medii de 70 de milioane de mc/zi) dar și de energie electrică (de peste 9500 MW la vârfurile de consum începând cu ziua de luni, 9 ianuarie 2017 și cu un maxim de 9730 MW în data de 10 ianuarie 2017, în intervalul 18:00 — 19:00).

— Afectarea surselor de energie electrică produsă din surse regenerabile, în mod deosebit parcurile eoliene.

Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала