Politică
Ultimele știri din politică, cele mai importante evenimente de la Președinție, Guvern și Parlament, partide politice, declarații ale politicienilor, știri pe surse, comentarii și analize

MAE, după incidentul din Londra: patru români internaţi, unul în stare critică

Ministerul Afacerilor Externe anunţă că, în urma incidentului petrecut într-un cartier din Londra, în care cinci români au fost loviţi din plin de o maşină, românii au fost internaţi la Spitalul King's College din capitala britanică. Unul dintre ei se află în stare foarte gravă.

BUCUREŞTI, 27 feb — Sputnik. În urma incidentului din Bellingham, cartier din sud-estul Londrei, românii au fost internaţi la King's College London și Royal London Hospital, iar unul dintre ei este în stare critică, informează Ministerul Afacerilor Externe.

Trei români sunt acum în stare stabilă, iar altul a fost externat.

„Conform ultimelor informaţii oficiale obţinute de consulul României la Londra, care a luat legătura şi s-a deplasat atât la spitale, cât şi poliţie, cinci cetăţeni români au fost răniţi şi transportaţi la unităţile spitaliceşti King's College London şi Royal London Hospital. Patru cetăţeni români sunt internaţi, unul este în stare critică, trei sunt în stare stabilă, iar al cincilea cetăţean român a fost externat, după acordarea de îngrijiri medicale", precizează MAE.

Incendiu, pompieri - Sputnik Moldova-România
Magazinul românilor din Norwich, incendiat. Reacția MAE de la București

Românii lucrau la o spălătorie de mașini din Londra. Potrivit unor martori, şoferul ar fi intrat intenţionat în români, însă autoritățile britanice nu au confirmat încă această informaţie.

Românul rănit care se află în stare critică este un tânăr de 25 de ani. Alţi doi români au fost răniţi destul de grav: o femeie de 35 de ani şi un bărbat de 25 de ani. Ceilalţi doi români, un bărbat de 36 de ani şi altul de 46 de ani, au suferit răni ușoare.

Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала