Tehnologii militare
Știri de ultimă oră despre tehnologiile militare, armament, dezvoltate în lume de țări precum Rusia, SUA, China

(VIDEO) Testul unei rachete intercontinentale "trimite un semnal Occidentului"

© Photo : Courtesy of Northern Fleet press serviceLaunch of a Bulava SLBM
Launch of a Bulava SLBM - Sputnik Moldova-România
Submarinul nuclear Yuri Dolgoruky a lansat luni, din Marea Barents, o rachetă balistică intercontinentală Bulava (ICBM), testul fiind un succes.

BUCURESTI, 27 iun — Sputnik. Rusia a testat luni o racheta Bulava in Marea Barents, informeaza Sputnik International.

Submarinul nuclear Yuri Dolgoruky - Sputnik Moldova-România
Rusia
Alertă: acum câteva ore, Moscova a testat o rachetă intercontinentală

"Submarinul strategic al Proiectului 955 Borey, Yuri Dolgoruky, a lansat cu succes o rachetă balistică intercontinentală „Bulava” din zona desemnată din Marea Barentz către regiunea Kura din Kamchatka", a declarat Ministerul Apararii din Rusia.

Într-un interviu acordat pentru Sputnik, expertul militar Viktor Baranets a descris Bulava ca fiind "o armă foarte serioasa".

"Testul de succes al ICBM Bulava înseamnă că acest proiect merge înainte, este o armă foarte serioasă și puternică, iar cu cât avem mai multe teste pline de succes, cu atât mai mult marina noastră se va echipa cu aceasta arma puternica", a spus Baranetz.

El a adăugat că testele ICBM de la Bulava au fost supravegheate îndeaproape de Occident.

"Cred că [lansarea de luni] trimite un mesaj către Occident, acela că Rusia își ține Forțele Armate într-un grad înalt de pregătire de luptă și că Marina este înarmată cu arme avansate", a menționat Viktor Baranets.

Bulava R-30 este o rachetă balistică cu combustibil solid dezvoltata în mod expres pentru submarinele Project 955. Are 10 focoase de câte 150 de kilotone fiecare și are o raza de acțiune de 8.000 de kilometri.

Yuri Dolgoruky este submarinul de bază al Proiectului 955 Borey cu rachete balistice cu reacție nucleară. Are o lungime de 170 de metri, poate transporta 24.000 de tone și până la 16 rachete balistice Bulava-30.

Cea de-a patra generație de nave submarine Borey și Borey-A, înarmate cu ICBM-uri Bulava, sunt desemnate să devină coloana vertebrală a forțelor strategice nucleare ale Rusiei, în deceniile următoare.

Rusia are în prezent trei astfel de submarine, iar alte cinci sunt în construcție pentru a se alătura Marinei înainte de 2020.

Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала