Politică
Ultimele știri din politică, cele mai importante evenimente de la Președinție, Guvern și Parlament, partide politice, declarații ale politicienilor, știri pe surse, comentarii și analize

Meleșcanu e deranjat de ostilitatea presei românești față de Rusia

Pentru România relațiile cu Rusia sunt importante și trebuie să se bazeze pe pragmatism, pe dreptul internațional și să rezulte din interesul reciproc, a este de părere Teodor Meleșcanu

BUCUREȘTI, 29 iun — Sputnik. Ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, a declarat că relațiile cu Rusia sunt importante pentru România și trebuie să fie pragmatice, bazate pe principiile dreptului internațional și interes reciproc, transmite Agerpres.

În același timp, șeful diplomației române s-a arătat deranjat de "reacțiile ostile" din zona mas-media în ceea ce privește restabilirea relațiilor cu Moscova.

„Dezvoltarea relațiilor cu Federația Rusă — aici e o chestiune foarte grea, pentru că pe de o parte se reproșează acest lucru, iar pe de altă parte, când inițiem anumite măsuri, e o atitudine extrem de ostilă, dacă vă uitați la zona de mass-media și la nivelul societății", a declarat ministrul de Externe în cadrul comisiilor reunite de politică externă și pentru românii de pretutindeni din Senat și Camera Deputaților.

Demnitarul și-a exprimat regretul pentru faptul că Rusia se află sub sancțiuni, România fiind nevoită să țină cont de poziția Uniunii Europene și a Statelor Unite în materie de restricții economice.

„La ora actuală, Rusia, din păcate, este într-o situație în care se află sub sancțiuni. Deci, tot ceea ce am dori să facem, trebuie să facem ținând cont de ceea ce înseamnă poziția Uniunii Europene și a Statelor Unite, în materie de sancțiuni economice", a menționat Meleșcanu.

Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала