Moldova
Știri de ultimă oră din Moldova, evenimente din politică, economie, societate, breaking news, știri pe surse, declarații de la Parlament, Guvern, președinte, analize și comentarii

Vlad Filat seamănă groază: după mine vor urma alții. A zis și despre Ghimpu

© Sputnik / Vladimir PolusatovVlad Filat la Curtea de Apel Влад Филат
Vlad Filat la Curtea de Apel Влад Филат - Sputnik Moldova-România
Exact acum un an, pe 8 iulie 2016, fostul premier Vlad Filat, condamnat la 9 ani de închisoare, a declarat într-o postare pe Facebook că „vor urma și alții", iar Mihai Ghimpu a ocupat un loc aparte în epistolia de la acea dată

CHIȘINĂU, 8 iul — Sputnik. După ce prima instanță pronunțase verdictul în cazul lui Vlad Filat, pe pagina de Facebook a acestuia a apărut un comentariu amplu, în care condamnatul avertiza că și alții ar urma să ajungă acolo unde este el.

Vlad Filat în avion - Sputnik Moldova-România
EDITORIALIST
Dezvăluiri exclusive: Vlad Filat, amanta și planul secret de a fugi din țară

Totodată, Filat se arătase uimit de felul în care mai mulți politicieni moldoveni „dau aprecieri sentinței".

Atunci Filat a invocat „prezumția nevinovăției", subliniind că va continua să lupte la Curtea de Apel și chir la CEDO.

Fostul premier și lider al PLDM l-a pomenit, la un moment dat, pe liderul PL, Mihai Ghimpu. Numindu-l pe Ghimpu, probabil ironic, „cel mai mare jurist al țării", filat a notat că acesta, la fel ca alții, „deja au dat sentința irevocabilă" și îi împart averea pe la televizor, „chiar și casa obținută legal cu mulți ani înainte". O fi încercat, oare, Vlad Filat, să spună că, de fapt, deținea și averi obținute pe căi nu tocmai legale?

La finalul acelei scrisori Filat a afirmat că procesul de care a avut parte a fost un spectacol. El a mai spus că a fost supus umilinței și că a fost „întemnițat ca să distrugă PLDM", dar și pe dânsul „ca figură politică". El a mai spus că i-a fost distrusă familia. Însă, una peste alta, Filat și-a încheiat acea epistolă cu o altă întrebare, care pare să-l fi frământat cel mai mult: „Unde este miliardul furat?".

Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала