Internaţional
Cele mai importante știri internaționale, breaking news, știri externe de ultimă oră, Europa, SUA, Rusia, NATO, UE, pe surse, analize și comentarii

Un an după atentatul de la Nisa. Comemorare cu prezență la nivel cel mai înalt

La Nisa sunt comemorate victimele atentatului terorist de acum un an

BUCUREȘTI, 14 iul — Sputnik. Președintele Franței, Emmanuel Macron, și foștii șefi ai statului François Hollande și Nicolas Sarcozy participă la comemorarea victimelor atacul terorist de la Nisa de acum un an, soldat cu 86 de morți și aproximativ 450 de răniți.

Attack in Nice, France - Sputnik Moldova-România
Atac terrorist în Nisa de Ziua Naţională a Franţei, 84 de morţi (VIDEO)

Reamintim că pe 14 iulie 2016, un camion de 19 tone a intrat în mulțimea aflată pe Promenade des Anglais (Promenada Englezilor). În urma intervenției forțelor de ordine, atacatorul aflat la volanul camionului a fost lichidat. Acesta s-a dovedit a fi tunisianul în vârstă de 31 de ani Mohamed Lahouaiej-Bouhlel, stabilit la Nisa. Atacul a fost revendicat de organizația teroristă Statul Islamic.

În această zi neagră pentru istoria Franței președintele francez efectuează o vizită oficială la Nisa, unde va avea o întrevedere cu primarul orașului, Christian Estrosi.

În aceeași zi va avea loc o paradă militară prin care se va aduce un omagiu victimelor atentatului. La ceremonie vor participa rudele și persoanele apropiate celor decedați. Un cor de copii și maturi va interpreta piesa "Nissa la belle", se va ține un minut de reculegerea, urmând o serie de cuvântări ale reprezentanților autorităților și membrilor "Promenade des Anges", asociație înființată după atentat. Ceremonia oficială va fi încheiată cu imnul țării — „La Marseillaise".

După ceremonie, Macron va avea o întrevedere cu victimele și familiile celor decedați în urma atentatului. Acest eveniment va avea loc după ușile închise, fără prezența presei.

Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала