Politică
Ultimele știri din politică, cele mai importante evenimente de la Președinție, Guvern și Parlament, partide politice, declarații ale politicienilor, știri pe surse, comentarii și analize

Moscova i-a trimis Bucureștiului o notă de protest

© Sputnik / Юрий Артамонов / Trecere la banca de fotografiiKremlin
Kremlin - Sputnik Moldova-România
Moscova i-a trimis Bucureștiului o notă de protest în legătură cu interdicția de a survola spațiul aerian al României pentru avionul de pasageri al companiei S7 în care se afla și vicepremierul rus Dmitri Rogozin.

Moscova a înaintat „o notă de protest hotărât” însărcinatului cu afaceri al României în Rusia în legătură cu interdicția de a survola spațiul aerian al României pentru avionul de pasageri al companiei S7 în care se afla și vicepremierul rus Dmitri Rogozin, informează vineri MAE al Federației Ruse.

„Pe 28 iulie MAE a Rusiei i-a înaintat însărcinatului cu afaceri al României în Federația Rusă, Cojocaru, o notă de protest hotărât în legătură cu interdicția impusă de autoritățile din România privind survolarea spațiului aerian al țării de către avionul de pasageri al companiei „Globus”, care efectua pe 28 iulie cursa regulată Moscova-Chișinău”, se menționează în comunicatul instituției.

Totodată, Moscova subliniază că Bucureștiul, prin acțiunile întreprinse, a pus sub amenințare „securitatea a peste 160 de pasageri, care erau la bordul aeronavei”.

„Moscova califică acest incident ca o provocare premeditată, care afectează serios relațiile bilaterale”, subliniază MAE rus. Instituția mai face apel către autoritățile române de a „efectua o anchetă detaliată a celor întâmplate și de a prezenta părții ruse lămuririle corespunzătoare”.

Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала