Internaţional
Cele mai importante știri internaționale, breaking news, știri externe de ultimă oră, Europa, SUA, Rusia, NATO, UE, pe surse, analize și comentarii

Consecințele dramatice ale embargoului rusesc: Economia UE pusă în knockout

© Sputnik / Yakov AndreevLégumes
Légumes - Sputnik Moldova-România
Mai multe sectoare ale agriculturii Uniunii Europene nu au reușit să-și revină după contra-măsurile impuse de Rusia ca răspuns la sancțiunile occidentale antirusești, a anunțat Comisia Europeană.

BUCUREȘTI, 7 aug — Sputnik. Contra-măsurile introduse de Moscova pentru a răspunde la sancțiunile occidentale antirusești au avut un impact puternic asupra sectorului agricol al UE, se menționează într-un raport al Comisiei Europene. 

„Embargoul a avut cu siguranță un impact asupra exporturilor agroalimentare ale UE în Rusia. Acestea au scăzut de la aproximativ 11,8 miliarde euro în 2013 la 5,6 miliarde euro în 2016”, potrivit raportului.

Înainte de introducerea embargoului, Rusia era a doua mare piață pentru produsele agricole din UE. Concluziile trase la sfârșitul lunii mai arată că Moscova este pe locul al cincilea dintre cei mai mari importatori de produse alimentare din UE, după Statele Unite.

Un decret al lui Vladimir Putin, semnat pe 6 august 2014, interzice importul în Rusia a unor anumite tipuri de materie primă, produse agricole și alimentare din țările care introduseseră sancțiuni antirusești, și anume Statele Unite, Uniuena Europeană, Canada, Australia și Norvegia.

Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала