Internaţional
Cele mai importante știri internaționale, breaking news, știri externe de ultimă oră, Europa, SUA, Rusia, NATO, UE, pe surse, analize și comentarii

Indicii bursieri s-au prăbușit în urma atacurilor teroriste din Spania

© AP Photo / Richard DrewNew York Stock Exchange, Wednesday, Dec. 9, 2015
New York Stock Exchange, Wednesday, Dec. 9, 2015 - Sputnik Moldova-România
Piețele bursiere europene s-au prăbușit vineri, în urma atentatelor teroriste din Spania. Paisprezece persoane au fost ucise și peste 100 au fost rănite după ce un terorist a intrat cu un camion în mulțimea din Barcelona.

BUCUREȘTI, 18 aug — Sputnik. STOXX 600 pan-european a scăzut cu 0,29%, revenind la o pierdere de 0,9%, iar sectorul turismului și cel al companiilor aeriene a fost lovit cel mai rău, scrie RT.

Easyjet, Ryanair, proprietarul British Airways IAG și Lufthansa au fost toate în scădere de la 1,9% la 2,7%.

Compania aeriana spaniola AENA a scazut cu 1,52%, recuperand o scadere de 2%.

"După cum am văzut în ultimii ani în Europa, aceste atrocități afectează turismul și vor afecta câștigurile companiilor aeriene", a declarat Neil Wilson, analist la ETX Capital, citat de Reuters.

British FTSE100 a scăzut cu 0,98%, DAX-ul german a scăzut cu 0,58%, iar CAC40 francez a alunecat cu 1,06%.

Piața americană de valori a închis cu pierderi mari joi, dar urmează să se deschidă.

"Atacul de la Barcelona este doar un catalizator pentru vânzări, iar problemele din Washington provoacă de asemenea îngrijorarea investitorilor", a declarat pentru CNBC Rebecca O'Keeffe, șefa investiției la Interactive Investor.

Investitorii nu cred că președintele american Donald Trump este capabil să-și realizeze obiectivele economice ambițioase, cum ar fi reducerea impozitelor și cheltuielile pentru infrastructură.

Ca de obicei după astfel de evenimente, aurul a crescut. Aurul a crescut cu 0.65%, tranzacționând la 1.300 dolari pe uncie.

Criptovalutele, considerate acum de către unii experți ca fiind un alt paradis sigur, au crescut vineri.

Bitcoin a crescut cu peste două procente, tranzacționând la 4.407 dolari pe token, în timp ce principalul său rival a sărit cu peste 6%.

Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала