Rusia
Despre Rusia, declarațiile lui Vladimir Putin, Serghei Lavrov, relațiile Rusiei cu alte state, cu SUA, UE, NATO, România, Moldova, armament, conflicte, relații bilaterale, economice, livrări de gaz

Câți ruși se abțin de la consumul de alcool?

© Sputnik / Евгений Одиноков / Trecere la banca de fotografiiБармен разливает напитки
Бармен разливает напитки - Sputnik Moldova-România
În Rusia scade numărul persoanelor care consumă alcool, arată datele unui studiu sociologic

BUCUREȘTI, 18 aug — Sputnik. Potrivit Centrului Rus de Studiere a Opiniei Publice (VȚIOM), aproximativ 39 la sută din respondenți au declarat că nu consumă băuturi alcoolice. În anul 2009, doar 25 la sută din ruși declarau că se abțin de la consum de alcool.

Peste 59 la sută din ruși recunosc că sunt consumatori de băuturi alcoolice, însă cea mai mare parte acestora au declarat că beau nu mai des de odată pe lună.

Doar 4 la sută au declarat că în ultima perioadă beau mai des, iar 44 afirmă contrariul.

Fiind întrebați de cel mai bun mod de a consuma alcool, 58 la sută din respondenți nu au știu să răspundă, în timp ce 14 la sută sunt de părere că cel mai bine e să consumi rar, în cantități mari, iar 28 la sută afirmă că e mai bine să consumi mai des, însă în porții mai mici.

În ceea ce privește genul băuturilor alcoolice: 43 la sută de ruși au declarat că preferă vinul, 16 la sută — bere, 14 la sută — coniacul, votca —12 la sută, șampanie —10 la sută, vin de casă — 8 la sută.

Sondajul a fost efectuat printre grupul persoanelor cu vârsta de peste 18 ani, prin interviuri telefonice, pe un eșantion de 1200 persoane.

Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала