Internaţional
Cele mai importante știri internaționale, breaking news, știri externe de ultimă oră, Europa, SUA, Rusia, NATO, UE, pe surse, analize și comentarii

SUA au testat bomba nucleară B61

Statele Unite au efectuat două teste cu bomba nucleară B61

BUCUREȘTI, 29 aug — Sputnik. Departamentul pentru Securitatea Nucleară Națională (DOE/NNSA) a Ministerului Energetic al SUA și forțele aeriene au efectuat la începutul acestei luni două testări ale bombei nucleare modificate B61 în statul Nevada, anunță portalul DOE/NNSA.

Testele au avut loc pe 8 august, pe poligonul orașului Tonopah. Bomba, care nu dispune de încărcătură nucleară, a fost lansată de pe bombardierul F-15E. În cadrul testelor au fost evaluate funcțiile non-nucleare ale bombei, precum și capacitatea avioanele de luptă de a transporta armament.

Testările au avut loc în cadrul programului de prelungire a perioadei de exploatare a B61-12.

"Programul de prelungire a exploatării B61-12 are loc conform orarului și corespunde cerințelor securității naționale. Aceste testări realiste confirmă valabilitatea designului ales pentru B61-12 în ceea ce privește eficiența sistemului, a declarat vicedirectorul DOE/NNSA și responsabilul pentru programe de apărare, Phil Calbos.

Poitrivit DOE/NNSA, prima versiune modificată a B61 va fi finalizată în martie 2020.

Primele testări ale bombei B61, fără încărcătură nucleară, au avut loc pe 15 martie, de pe avionul de vânătoare F-16, pe poligonul Nellis, statul Nevada.

Bomba B61 este o armă nucleară a forțelor strategice nucleare ale SUA și reprezintă o modificare a arsenalului nuclear fabricat la sfârșitul anilor 90. Bomba are o lungime de 3,58 metri și o masă de 320-500 kilograme.

Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала