Internaţional
Cele mai importante știri internaționale, breaking news, știri externe de ultimă oră, Europa, SUA, Rusia, NATO, UE, pe surse, analize și comentarii

SUA renunță la acordul de liber schimb cu Coreea de Sud

SUA intenționează să denunțe acordul de liber schimb cu Coreea de Sud

BUCUREȘTI, 3 sept — Sputnik. Președintele SUA, Donald Trump, i-a încredințat consilierilor săi demararea procesului de denunțare a acordului de liber schimb cu Coreea de Sud. Oficial, procesul de denunțare ar putea începe săptămâna viitoare, anunță publicația The Washington Post, cu referire la propriile surse.

Potrivit publicației, acesta va confirma intenția liderului american de a combate concurența neloială din partea unor state. În cazul în care Trump nu se va răzgândi, Acordul nu va mai fi funcțional începând cu martie 2018.

În același timp potrivit publicației americane, consilierii au îndemnat președintele să renunțe la acest plan, care ar putea înrăutăți relațiile Washingtonului cu cei mai importanți aliați. Printre oponenții denunțării acordului sunt generalul Herbet McMaster, șeful Pentagonului James Mattis și șeful Consiliului Național Economic pe lânga Casa Albă, Gary Cohn.

Acordul cu privire la comerțul liber între cele două state, cunoscută drept KORUS, a fost încheiat în anul 2007. Documentul a intrat în vigoare în 2012. În urma schimburilor comerciale cu Coreea de Sud, deficitul bugetar al SUA a crescut de două ori.

Peste câteva zile de la inaugurare, Trump a semnat ordinul de ieșire a SUA din acordul transpacific (TTP), care prevederea un regim de comerț liber cu 12 state din regiunea pacifică.

Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала