Societate
Știri de ultimă oră din societate, cazuri sociale, probleme, asistență socială, viața de zi cu zi, evenimente publice, culturale, viața de la țară, din cartier, prognoza meteo

Miraculos. Oamenii de știință au descoperit cum pot reîntineri celulele umane

© Sputnik / Виталий Белоусов / Trecere la banca de fotografiiTineret, proiecte, inițiative
Tineret, proiecte, inițiative - Sputnik Moldova-România
A fost identificată modalitatea prin care pot regenera celulele umane îmbătrânite. Este o descoperire uimitoare care ar putea schimba modul în care îmbătrânesc oamenii

BUCUREŞTI, 9 nov — Sputnik. Cercetătorii de la Universitatea din Exeter și de la Universitatea din Brighton au anunțat că pot întineri celulele senescente, celulele al căror ciclu natural de creștere a fost stopat, şi că le pot determina să înceapă să se dividă din nou.

Chelie - Sputnik Moldova-România
Internaţional
Cercetătorii au descoperit cauza genetică a chelirii la bărbați

În urma experimentului, s-a constatat că acestea se comportă ca niște celule tinere.

„Când am văzut cum unele dintre celule au reîntinerit, nu mi-a venit să cred. Aceste celule îmbătrânite arătau ca niște celule tinere. Parcă avusese loc o magie. Am repetat experimentele de mai multe ori și, de fiecare dată, celulele s-au regenerat. Sunt foarte încântată de implicațiile și potențialul acestei cercetări", a declarat Dr. Eva Latorre.

Cercetarea se bazează pe constatările anterioare care au arătat factorul care declanșează procesul de degradare la nivel celular, acum oamenii de știință au găsit o modalitate de a "reporni motoarele" prin intermediul unor substanţe chimice.

Potrivit cercetătorilor, acest lucru ar putea schimba modul în care îmbătrânim, existând speranța că oamenii vor suferi mai puţine procese degenerative care se instalează odată cu îmbătrânirea.

Există un risc mai mare în cazul persoanelor în vârstă să sufere de accidente vasculare cerebrale, de boli de inimă și alte afecţiuni, dar regenerarea celulară ar putea schimba situaţia.

Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала