Economie
Știri de ultimă oră din economia României, Moldovei, europeană și internațională, relații economice dintre SUA, UE, Rusia, comerț extern, relații și schimburi economice, bani și valută, monede străine, EURO, Dolar, bani

Guvernatorul Băncii Naționale: Prețurile vor crește mai repede decât anticipasem

© Sputnik / Alexey Kudenko / Trecere la banca de fotografiiБиржа
Биржа - Sputnik Moldova-România
Guvernatorul BNR apreciază că rata inflației va atinge, la finele anului curent, 3,3%

BUCUREȘTI, 9 nov — Sputnik. Prețurile vor crește la sfârșitul acestui an mai repede decât a fost prognozat, a anuntat joi Mugur Isarescu, Băncii Naționale a României, în cadrul prezentării Raportului privind inflația, scrie Ziarul de Iași.

"Depășirea limitei superioare a intervalului țintei în prima parte a anului 2018 se datorează în principal unor efecte statistice de bază asociate reducerilor unor taxe și impozite indirecte la începutul anului 2017, evoluției anticipate dar și acumulării de presiuni inflaționiste. Calculate la taxe constante, rata anuală a inflației va atinge 3.3 la sută la finele anului curent, 3.1 la sută la sfârșitul celui viitor și 2.9 la sută la orizontul proiecției. E greu să vezi când ai atâtea scăderi de taxe, să le dai pe toate deoparte și să vezi cât va fi inflația", a spus Isărescu.

Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала