Politică
Ultimele știri din politică, cele mai importante evenimente de la Președinție, Guvern și Parlament, partide politice, declarații ale politicienilor, știri pe surse, comentarii și analize

Eșec major pentru Angela Merkel, stabilitatea Guvernului e în pericol

© REUTERS / Fabrizio BenschGerman Chancellor and chairwomen of the Christian Democratic Union (CDU) Angela Merkel addresses a news conference in Berlin, Germany, September 19, 2016.
German Chancellor and chairwomen of the Christian Democratic Union (CDU) Angela Merkel addresses a news conference in Berlin, Germany, September 19, 2016. - Sputnik Moldova-România
La orizont, criză politică în Germania, peste câteva ore întâlnire de grad zero

BUCUREȘTI, 20 nov — Sputnik, D.D. Cancelarul german a eșuat în încercarea de a forma un nou guvern după alegerile legislative din septembrie. Negocierile cu Partidul Liber-Democrat (FDP) s-au finalizat cu retragerea acestuia după mai mult de o lună de tratative.

"Este de preferat să nu guvernezi decât să guvernezi fals", a fost reacția președintelui FDP, Christian Lindner. La rândul ei, Merkel s-a declarat nemulțumită că nu a găsit o soluție comună prin care CDU și aliatul său bavarez CSU să coabiteze cu liberalii FDP și cu Verzii.

Aliatul lui Merkel, președintele CSU Horst Seehofer, a declarat că eșecul negocierilor și lipsa unui guvern adevărat sunt "o piedică pentru țară".

Парламентские выборы в Германии - Sputnik Moldova-România
Internaţional
Surpriză în alegerile din Germania: lovitură pentru Merkel și Schulz

Merkel încearcă să mențină stabilitatea, asigurând că "țara va fi bine condusă în cursul săptămânilor dificile care vor veni". Azi va avea o discuție cu președintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier.

Analiștii văd în acest moment două soluții: fie ca Merkel să guverneze în minoritate, fie să convingă fostul partener, socialiștii SPD, să revină asupra deciziei de a trece în opoziție. O altă opțiune, dar care ar crea mari probleme de stabilitate, ar fi convocarea de alegeri alegeri anticipate la începutul lui 2018.

Această decizie ar putea-o lua președintele statului, care însă s-a pronunțat recent împotriva acestei soluții, care ar consemna, după toate probabilitățile, o creștere a extremei drepte.

Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала