Rusia
Despre Rusia, declarațiile lui Vladimir Putin, Serghei Lavrov, relațiile Rusiei cu alte state, cu SUA, UE, NATO, România, Moldova, armament, conflicte, relații bilaterale, economice, livrări de gaz

”Un scenariu apocaliptic” pentru peninsula coreeană: pe cât e de real?

© Sputnik / Илья Питалев / Trecere la banca de fotografiiПраздничные мероприятия, посвященные 105-й годовщине со дня рождения Ким Ир Сена, в КНДР
Праздничные мероприятия, посвященные 105-й годовщине со дня рождения Ким Ир Сена, в КНДР - Sputnik Moldova-România
Există eventualitatea unui conflict cu urmări catastrofale, dar și posibilitatea de a nu permite o asemenea evoluție a situației legate de pretențiile racheto-nucleare ale Phenianului

BUCUREȘTI, 27 nov — Sputnik. Consecințele unei potențiale agravări în cursul evenimentelor din peninsula Coreea face subiectul multor comentarii ale experților și oficialilor.

”Îmi pare rău să spun, dar există un scenariu apocaliptic de desfășurare a evenimentelor în această regiune, totodată sper că, tocmai acum, comunitatea regională va fi suficient de rezonabilă pentru ca acest scenariu negativ să nu se realizeze”, a declarat Igor Morgulov, viceministru al departamentului de politică externă rus.

The Pentagon building in Washington, DC - Sputnik Moldova-România
Internaţional
Milioane de morţi: efectul unui scenariu de invazie a SUA în Coreea de Nord

Diplomatul citat de Sputnik France a adăugat că pe parcursul ultimelor două luni Phenianul a dat dovadă de ”reținere” și nu a efectuat nici un test din 15 srptembrie încoace.

În opinia lui, dacă SUA și aliații lor reacționau de o manieră adecvată, tratativele directe între părțile americană și nord-coreeană ar fi putut începe.

”Efectul negativ al testelor, de o parte, și a manevrelor militare, de altă parte, este absolut indiscutabil”, a subliniat Motgulov.

Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала