Moldova
Știri de ultimă oră din Moldova, evenimente din politică, economie, societate, breaking news, știri pe surse, declarații de la Parlament, Guvern, președinte, analize și comentarii

În Moldova s-au scumpit țigările

© Sputnik / Руслан Кривобок / Trecere la banca de fotografiiТабачная фабрика
Табачная фабрика - Sputnik Moldova-România
Fumătorii vor plăti mai mult pentru un pachet de țigări - a fost majorat prețul minim de comercializare cu amănuntul a țigaretelor

CHIȘINĂU, 29 nov – Sputnik. Prețul minim de comercializare cu amănuntul a țigaretelor a fost majorat. În ultima ediție a Monitorului Oficial a fost publicată Legea cu privire la majorarea prețului minim de comercializare cu amănuntul a țigaretelor, adoptată recent de Parlamentul de la Chișinău.

Deputații au susținut inițiativa de a majora prețul minim de comercializare cu amănuntul a țigaretelor fără filtru ovale până la 10 lei pentru un pachet și a țigaretelor fără filtru cu muștiuc până la 12 lei.

овощи - Sputnik Moldova-România
Societate
Românii își cheltuie salariul pe mâncare și țigări

În opinia autorului inițiativei, nivelul prețului minim de vânzare cu amănuntul stabilit până în prezent pentru țigaretele fără filtru, și anume 7 lei pentru un pachet, nu este suficient să contribuie la sporirea veniturilor la bugetul de stat, protecția sănătății populației și a pieței interne.

Diferența dintre prețul minim de comercializare cu amănuntul la țigaretele fără filtru ovale față de prețul țigaretelor fără filtru cu muștiuc a fost determinată de faptul că țigaretele fără filtru produse de producătorii autohtoni sunt în mare parte țigarete fără filtru ovale, iar țigaretele fără filtru de import sunt țigaretele fără filtru cu muștiuc.

”Prin urmare, diferența nivelului minim de comercializare cu amănuntul între aceste două tipuri de țigarete va echilibra avantajele comerciale dintre produsele autohtone și cele de import”, consideră deputatul.

În același timp, nivelul prețului minim de comercializare cu amănuntul a țigaretelor cu filtru rămâne același, 16 lei per pachet.

Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала