Internaţional
Cele mai importante știri internaționale, breaking news, știri externe de ultimă oră, Europa, SUA, Rusia, NATO, UE, pe surse, analize și comentarii

Rata șomajului în UE, la un nivel record din ianuarie 2009 încoace

© AP Photo / Paul WhitePeople queue outside an unemployment registry office in Madrid. (File)
People queue outside an unemployment registry office in Madrid. (File) - Sputnik Moldova-România
Economia UE pare să prezinte semne de redresare și indicele de ocupare a forței de muncă vune s-o confirme

BUCUREȘTI, 10 ian — Sputnik. Numărul șomerilor din spațiul comunitar scade constant, apropiindu-se de expresiile numerice anterioare crizei.

Agenția de statistică a Comisiei Europene a arătat că indicele procentual, care a atins 8,7 în luna noiembrie 2017, este acum la cel mai scăzut nivel din ianuarie 2009.

Potrivit unui raport al Eurostat citat de mass-media, numărul șomerilor a scăzut în întreaga Europă, inclusiv în țări precum Grecia și Portugalia care au fost grav afectate de criza din anii precedenți.

Cu toate acestea, Financial Times subliniază faptul că compararea situației din diferite țări relevă divergențe semnificative: Germania și Malta, de exemplu, au o rată a șomajului de doar 3,6 la sută, Italia și Cipru de 11 la sută, iar Grecia — de 20,5 la sută.

Anterior, firma de date IHS Markit a raportat că activitatea de afaceri din zona UE a crescut în luna decembrie 2017, ca motiv invocându-se „creșterea producției industriale și reactivarea în sectorul de prestări servicii".

Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала