Moldova
Știri de ultimă oră din Moldova, evenimente din politică, economie, societate, breaking news, știri pe surse, declarații de la Parlament, Guvern, președinte, analize și comentarii

Un al doilei moldovean, foarte aproape de a ajunge în Serie A

© Photo : FC "Sheriff"Дамашкан Виталие
Дамашкан Виталие - Sputnik Moldova-România
Artur Ionță de la Cagliari e pe cale să piardă, însfărșit, dezavantajul de a nu avea nici un compatriot în Il Calcio

BUCUREȘTI, 15 ian — Sputnik. Vitalie Namașcan, atacantul lui Șerif Tiraspol și al naționalei Under-21, poate deveni al doilea fotbalist cu pașaport moldovenesc, legitimat la un club de marcă din Italia. Este aproape bătut în cuie că puștiul de 18 ani, originar din Soroca, va semna cu Torino FC. Ar fi un cadou perfect pentru ziua sa de naștere, 24 ianuarie.

Conform publicației sportive "Toro", părțile au convenit, practic, asupra unui transfer în valoare de 1,5 milioane de euro.

Namașcan s-a format la clubul chișinăuian Zimbru, de unde a plecat la concurenții tiraspoleni în primăvara lui 2017.

Deocamdată unicul moldovean în Serie A este Artur Ioniță, fost jucător al Veronei, care apără acum culorile insularilor de la Cagliari. El a disputat în campionatul Italiei 86 de meciuri și a înscris 9 goluri. 

Torino FC este un club cu o istorie bogată și dramatică (vezi accidentul aviatic de la Superga, 1949), foarte iubit în Italia, dar eclipsat cu trecerea anilor de concitadinii de la Juventus. Acum este pe poziția a 10-a, din 20, în clasamentul Seriei A.

Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала