Internaţional
Cele mai importante știri internaționale, breaking news, știri externe de ultimă oră, Europa, SUA, Rusia, NATO, UE, pe surse, analize și comentarii

NATO a explicat de ce Ucraina nu va adera la blocul militar

© Sputnik / Stringer / Trecere la banca de fotografiiThe welcoming ceremony for NATO's multinational battalion headed by the USA in Orzysz, Poland.
The welcoming ceremony for NATO's multinational battalion headed by the USA in Orzysz, Poland. - Sputnik Moldova-România
Adjunctul secretarului general al NATO a explicat de ce Ucraina nu va putea adera la NATO în viitorul apropiat

BUCUREȘTI, 17 feb — Sputnik. Adjunctul secretarului general al NATO, Rose Gottemoeller, a explicat prin ce se deosebește Ucraina de alte state care candidează pentru calitatea de membri ai organizației și de ce aceasta nu poate miza pe o aderare în viitorul apropiat, scrie publicația Evropeiskaia Pravda.

Киев накануне выборов - Sputnik Moldova-România
Internaţional
Ce mai face Ucraina la 4 ani după maidanul #Rezist

Gottemoeller a amintit că în prezent există patru state care și-au manifestat dorința de a adera la NATO: Bosnia și Herțegovina, Macedonia, Georgia și Ucraina.

Ea a menționat că a trecut 10 ani de la summitul de la București, în cadrul căruia a fost respinsă cererea Kievului de oferire a Plan de acțiuni cu privire la aderarea la NATO, însă i s-a promis că aceasta va putea ajunge cândva în alianță.

În același timp, planul de acțiuni nu a devenit o prioritate pentru autoritățile ucrainene, a afirmat adjunctul secretarului general.

"Ucraina este unica țară din aceste patru țări care nu și-a declarat dorința de a obține Planul de acțiuni cu privire la aderare în calitatea lui de politică națională, iar anume aceasta este calea de intrare în NATO", a declarat ea.

 

Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала