Rusia
Despre Rusia, declarațiile lui Vladimir Putin, Serghei Lavrov, relațiile Rusiei cu alte state, cu SUA, UE, NATO, România, Moldova, armament, conflicte, relații bilaterale, economice, livrări de gaz

Un eventual conflict între Israel și Iran: de partea cui va fi Moscova?

© Sputnik / Issam al-Rimavi / Trecere la banca de fotografiiMilitaires israéliens
Militaires israéliens - Sputnik Moldova-România
Răspunsul la întrebare a venit din partea unui diplomat rus de rang înalt de la Tel Aviv

F-16 fighter jets and surface-to-air missile system (File) - Sputnik Moldova-România
Internaţional
Iran: A luat sfârșit ”epoca loviturilor fără pedeapsă” în Siria
BUCUREȘTI, 19 feb — Sputnik. Rusia va susține statul evreu în cazul în care Iranul îl va ataca, a accentuat Leonid Frolov, vice-ambasador rus la Tel Aviv, într-un interviu pentru ziarul Times of Israel.

”În caz de agresiune împotriva Israelului, nu doar SUA vor fi de partea lui, dar și Rusia îl va sprijini. Numeroși compatrioți de-ai noștri trăiesc aici, în acestă țară care, în ansamblu, ne este prietenă. Astfel, noi nu vom permite nici o agresiune contra ei”, a spus diplomatul.

Declarația a venit cu câteva zile după ce o dronă iraniană a fost interceptată de apărarea antiaeriană a statului evreu. Episodul a fost urmat de raiduri aeriene masive asupra țintelor iraniene și siriene din țara vecină, în cadrul cărora israelul a pierdut un avion F-16, dar și de un schimb de declarații dure între Tel Aviv, de o parte, și Damasc și Teheran, de cealată.

Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала