Moldova
Știri de ultimă oră din Moldova, evenimente din politică, economie, societate, breaking news, știri pe surse, declarații de la Parlament, Guvern, președinte, analize și comentarii

Pentru şoferi: Poliţia nu va mai scoate plăcuţele de înmatriculare dacă...

© Sputnik / Sergiu PraporșcicPlăcute de înmatriculare scoase de polițiști pe bulevardul Ștefan cel Mare
Plăcute de înmatriculare scoase de polițiști pe bulevardul Ștefan cel Mare - Sputnik Moldova-România
Poliţia nu va mai umbla cu şurubelniţa pe la maşinile parcate neregulamentar.

CHIŞINĂU, 24 feb — Sputnik. Practica scoaterii plăcuţelor de înmatriculare a maşinilor parcate neregulamentar va rămâne istorie, întrucât Guvernul de la Chişinău a avizat joi o inițiativă legislativă în acest sens.

Potrivit Publika, mai mulţi şoferi s-au dovetid a fi mulţumiţi de aceste modificări, întrucât e dificil de a merge la poliţie după plăcuţele ridicate, iar o amendă ar fi suficientă.

"Super idee! Dacă le scot e complicat să circuli cu maşina ca să te duci să-ţi iei numerele de înmatriculare".

Amenzile însă rămân valabile. Şoferii care parchează neregulamentar vor fi sancţionaţi cu până la 500 de lei şi vor primi două puncte de penalizare.

Practica scoaterii plăcuţelor va rămâne în cazul altor încălcări.

"Autovehicolul nu a fost supus reviziei tehnice sau revizia tehnică este expirată, în cazul în care geamurile din faţă sunt umbrite, numele de înmatriculare totuşi vor fi ridicate", a precizat Pavel Apostol, inspector principal al INP, citat de Publika.

În prezent, conducătorii auto care au rămas fără plăcuțe de înmatriculare sunt nevoiți să plătească un evacuator pentru transportarea mașinii, fiindcă circulația fără ele este interzisă. Acestea sunt restituite doar după întocmirea unui proces-verbal de contravenție. 

Potrivit INP, anul trecut, aproape 1.300 de conducători auto au rămas fără plăcuţe de înmatriculare şi s-au ales cu amenzi.

Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала