Politică
Ultimele știri din politică, cele mai importante evenimente de la Președinție, Guvern și Parlament, partide politice, declarații ale politicienilor, știri pe surse, comentarii și analize

Aviația americană lovește în Libia

© Sputnik / Andrey Stenin / Trecere la banca de fotografiiSituation en Libye
Situation en Libye - Sputnik Moldova-România
Preocupate de extinderea prezenței lor militare în lumea întreagă, Statele Unite au întreprins un atac aerian în sud-vestul Libiei.

Nicolas Sarkozy - Sputnik Moldova-România
Internaţional
Finanțarea libiană: Ce a răspuns Nicolas Sarkozy judecătorilor pentru a se apăra
BUCUREȘTI, 25 mar — Sputnik. Un reprezentant al Comandamentului SUA pentru Africa (Africom) a anunțat că aviația americană a efectuat un raid în apropiere de orașul Oubari, în pustiul Sahara. 

Militarul a precizat că în urma atacului au fost anihilați doi combatanți radicali periculoși.

"Statele Unite nu vor renunța la misiunea lor de a distruge organizațiile teroriste și de a asigura stabilitatea în regiune”. Suntem hotărâți să menținem presiunea asupra rețelei respective și să împiedicăm aderarea la ea a noi membri", a spus el.

Interlocutorul a subliniat pentru Sputnik că operațiunea a fost coordonată cu Guvernul libian al concordiei naționale, dar a fecitat să răspundă dacă bombardamentul a făcut victime în rândul populației civile.

Libia s-a cufundat în haos după intervenția militară occidentală și moartea lui Muammar Kadhafi, ea este condusă de două autorități, una instalată în estul țării și alta în vest. În condițiile acestei dualități se simt în largul lor numeroase grupări de rebeli și organizații teroriste.

Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала