Rusia
Despre Rusia, declarațiile lui Vladimir Putin, Serghei Lavrov, relațiile Rusiei cu alte state, cu SUA, UE, NATO, România, Moldova, armament, conflicte, relații bilaterale, economice, livrări de gaz

Rusia, Turcia și Iran au o strategie comună în privința Siriei

© Sputnik / Сергей Гунеев / Trecere la banca de fotografiiВизит президента РФ В. Путина в Турцию. День второй
Визит президента РФ В. Путина в Турцию. День второй - Sputnik Moldova-România
Liderii celor trei țări au convenit asupra unei politici comune de susținere a Siriei și poporului ei.

Meeting of Russian President Vladimir Putin, President of Iran Hassan Rouhani and President of Turkey Recep Tayyip Erdogan - Sputnik Moldova-România
Rusia
Ce are de discutat Vladimir Putin la Ankara?
BUCUREȘTI, 4 apr — Sputnik. Rusia, Turcia și Iran consideră că obiectivul strategic comun este înfrângerea teroriștilor în Siria care nu renunță la uneltirile lor, a declarat președintele Federației Ruse, Vladimir Putin.

"Drept  un obiectiv strategic comun vedem înfrângerea totală a teroriștilor care nu renunță la tentativele lor de destabilizare a situației "pe teren", încearcă să împiedice orice proces de restabilire a păcii", a declarat Putin la finalul reuniunii trilaterale de la Ankara.

De asemenea, liderii celor trei state și-au reconfirmat susținerea pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Siriei.

„Am reușit să ajungem la niște acorduri importante, care au fost definite într-o declarație comună la finalul întrevederii. Voi menționa că în acest document se subliniază angajamentul ferm al Rusiei, Iranului și Turciei de a contribui la consolidarea suveranității, independenței și integrității teritoriale a Republicii Arabe Siriene", a declarat Putin.

Liderii au convenit și asupra extinderii cooperării dintre cele trei state în soluționarea problemei din Siria, inclusiv și în cadrul formatului de la Astana, a declarat Putin.

"Am convenit să extindem întregul complex de relații trilaterale în problema siriană. În primul rând, în cadrul procesului de la Astana, care și-a demonstrat eficiența. Anume datorită cooperării strânse între statele-garant — Rusia, Iran și Siria, nivelul violenței în Siria s-a diminuat considerabil", a spus Putin.

Liderii reuniți la Ankara au convenit și asupra acordării unui ajutor umanitar poporului sirian.

"Situația umanitară este oribilă, trebuie să-i ajutăm", a spus liderul iranian Hassan Rohani.

Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала