Educație
Ultimele știri din educație pentru profesori, studenți, elevi și părinți, știri ce țin de universitate, liceu, școală, grădiniță, legi și anunțuri de la Ministerul Educației, examene, Evaluare Națională, Bacalaureat

"Cei mai buni absolvenți fug de școală ca de sărăcie” - Ioan Aurel Pop

© Sputnik / Yevgeny Fatkin, Vadim Titovшкола
школа - Sputnik Moldova-România
Ioan-Aurel Pop, scriitor, istoric și rector al Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, este noul președinte al Academiei Române.

BUCUREŞTI, 8 apr — Sputnik. Noul prşeedinte al Academiei Române a oferit un interviu exclusiv pentru Evenimentul Zilei în care vorbeşte despre carenţele din sistemul de învăţământ din România şi despre lipsa unei atenţii adecvate din partea politicienilor. 

"Educația este, pentru majoritatea decidenților politici, o anexă supărătoare și o apăsare la buget. Decidenții politici la noi nu sunt oameni de stat! Ei se gândesc la sine și la momentul actual, la clipa de față, la realegerea lor și la plasarea în locuri călduțe, nu la generațiile care vor veni, nu la binele general, nu la prosperitatea acestei țări", a precizat Ioan Aurel Pop.

El a mai menţionat că mulţi dintre absolvenţi nu revin în şcoală, deja în calitate de profesori, din cauza remunerării mici. 

"Cei mai buni absolvenți nici nu se gândesc să fie profesori, iar dacă au alte oferte (și au!) fug de școală ca de sărăcie", a declarat Ioan Aurel Pop într-un interviu pentru evz.ro.

Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала