Rusia
Despre Rusia, declarațiile lui Vladimir Putin, Serghei Lavrov, relațiile Rusiei cu alte state, cu SUA, UE, NATO, România, Moldova, armament, conflicte, relații bilaterale, economice, livrări de gaz

Putin-Merkel: Despre Siria, Donbas și Nord Stream 2

© Sputnik / Vladimir Astapkovich / Trecere la banca de fotografiiPress conference of Vladimir Putin and Angela Merkel
Press conference of Vladimir Putin and Angela Merkel - Sputnik Moldova-România
Liderii celor două state au făcut un schimb de opinii pe marginea agendei internaționale și celei bilaterale.

BUCUREȘTI, 9 apr — Sputnik. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, și cancelarul german, Angela Merkel, au avut o convorbire telefonică în cadrul căreia au fost abordate mai multe subiecte de actualitate.

”Liderii au peocedat la un schimb de păreri privind situația din Siria, înclusiv cu luarea în considerare a acuzațiilor de aplicare a armei chimice adresate Damascului oficial de un șir de state occidentale. Partea rusă a atras atenția asupra inadmisibilității provocărilor și speculațiilor în această privință”, se spune în camunicatrul serviciului de presă al Kremlinului.

Angela Merkel - Sputnik Moldova-România
Internaţional
Merkel promite să restabilească relațiile UE cu SUA, Rusia și China

Putin și Merkel au convenit să continue activitatea comună de soluționare a crizei interne din Ucraina în cadrul ”Formatului Normandia”. Totodată a fost subliniat că acordurile de la Minsk nu au o alternativă și sunt temelia procesului de detensionare în acest punct fierbinte. Părțile s-au arătat dispuse să sprijine în continuare eforturile Misiunii OSCE de monitorizare și să examineze chestiunea cu privire la instituirea unei Misiuni ONU pentru protejarea obvservatorilor OSCE.

A fost confirmată intenția Rusiei și a Germnaniei de a materializa ”proiectul de amploare reciproc avantajos în domeniul gazelor”, conducta Nord Stream 2.

Putin a transmis condolențe în legătură cu tragicul caz de la Munster.

Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала