Rusia
Despre Rusia, declarațiile lui Vladimir Putin, Serghei Lavrov, relațiile Rusiei cu alte state, cu SUA, UE, NATO, România, Moldova, armament, conflicte, relații bilaterale, economice, livrări de gaz

Nu există obstacole în calea acestei noi rachete ruse

© Sputnik / Vitaliy Ankov / Trecere la banca de fotografiiPreparing a Su-25 Grach assault aircraft to take off. File photo
Preparing a Su-25 Grach assault aircraft to take off. File photo - Sputnik Moldova-România
Producătorii ruşi de armament au dezvoltat și au lansat o nouă rachetă care este capabilă să străpungă obstacolele fără a fi distrusă.

BUCUREŞTI, 20 apr — Sputnik, Doina Crainic. Noua rachetă aer-aer S-8 OFP Broneboichchik (Percutor de blindaj) este capabilă să străpungă obstacolele care protejează obiectivele, fără a fi deteriorată, a declarat Vladimir Lepine, directorul executiv al Techmash, designerul și producătorul acestor arme.

„O particularitate a S-8 OFP este că această rachetă poate exploda, în funcție de setările detonatorului, în fața unui obstacol, la impact și în spatele acestui obstacol, care poate fi străpuns fără ca [racheta] să se dezmembreze", a declarat acesta într-un interviu pentru ziarul rus Rossiyskaya Gazeta, citat de Sputnik France.

МиГ-31 ВКС провел учебный пуск гиперзвуковой ракеты Кинжал - Sputnik Moldova-România
Foto
Au apărut primele imagini ale testelor rachetei hipersonice rusești "Kinjal"

Racheta S-8 OFP poate fi purtată de avionul de atac Su-25 sau de elicopterele Mil Mi-8, a adăugat Lepine.

Noul model trebuie să înlocuiască racheta non-ghidată S-8 cu calibrul de 80 de milimetri.

Anterior, s-a relatat că forțele armate indiene sunt interesate de această nouă rachetă rusească, prezentată pentru prima dată la expoziția Defexpo din New Delhi, din 2014.

Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала