Rusia
Despre Rusia, declarațiile lui Vladimir Putin, Serghei Lavrov, relațiile Rusiei cu alte state, cu SUA, UE, NATO, România, Moldova, armament, conflicte, relații bilaterale, economice, livrări de gaz

"Rusia este gata": Despre ce au discutat Putin și liderii Cubei

© Sputnik / Михаил Климентьев / Trecere la banca de fotografiiВизит президента РФ В. Путина в Турцию
Визит президента РФ В. Путина в Турцию - Sputnik Moldova-România
Adunarea Națională a Cubei l-a ales în funcția de președinte al Consiliului de Stat pe Miguel Díaz-Canel, care devine noul lider al țării.

BUCUREȘTI, 21 apr — Sputnik. Președintele rus Vladimir Putin a purtat o convorbire telefonică cu liderul Cubei, Diaz-Kanel, și cu liderul Partidului Comunist Cubanez, Raul Castro, a declarat serviciul de presă al Kremlinului.

„A avut loc o conversație telefonică între președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, și prim-secretarul Comitetului Central al Partidului Comunist din Cuba, Raul Castro, și președintele Consiliului de Stat și Consiliului de Miniștri a Republicii Cuba, Miguel Díaz-Canel", se menționează în declarație.

Мигель Диас-Канель - Sputnik Moldova-România
Internaţional
Cuba are un nou lider

Potrivit informației, în discuția despre rezultatele sesiunii Adunării Naționale a Puterii Populare din Cuba, care a avut loc pe 18 și 19 aprilie, partea rusă a confirmat că este gata de a oferi asistență conducerii cubaneze în desfășurarea politicii de modernizare socio-economice a țării.

Se precizează că Putin l-a felicitat călduros pe Miguel Díaz-Canel cu prilejul alegerii sale la cel mai înalt post de stat din Cuba și cu ocazia zilei de naștere a acestuia. El i-a dorit sănătate și succes în munca responsabilă. Miguel Díaz-Canel a subliniat angajamentul aprofundarea legăturilor multiple pe toate dimensiunile cu Rusia. A fost punctată disponibilitatea reciprocă pentru punerea în aplicare consecventă a proiectelor bilaterale, în special în infrastructura de transport și de energie.

„Vladimir Putin și-a exprimat, de asemenea, aprecierea sinceră lui Raul Castro, pentru o conlucrare eficientă pe parcursul mai multor ani și o mare contribuție personală la consolidarea parteneriatului strategic dintre Rusia și Cuba" — a adăugat serviciul de presă al Kremlinului.

Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала