Rusia
Despre Rusia, declarațiile lui Vladimir Putin, Serghei Lavrov, relațiile Rusiei cu alte state, cu SUA, UE, NATO, România, Moldova, armament, conflicte, relații bilaterale, economice, livrări de gaz

Putin lui Macron: Atacurile SUA asupra Siriei – o violare a dreptului internațional

© Sputnik / Сергей Гунеев / Trecere la banca de fotografiiОфициальный визит президента РФ В. Путина в Париж
Официальный визит президента РФ В. Путина в Париж - Sputnik Moldova-România
Acțiunile militare ale SUA și a aliaților lor reprezintă o violare gravă a dreptului internațional și vor îngreuna procesul de reglementare politică a crizei din Siria, a declarat Vladimir Putin într-o discuție telefonică cu Emmanuel Macron.

BUCUREȘTI, 23 apr — Sputnik. Acțiunile militare împotriva Siriei reprezintă o violare gravă a dreptului internațional și au dus la îngreunarea procesului politic de reglementare a crizei siriene, a declarat președintele rus, Vladimir Putin în cadrul unei discuții telefonice cu omologul său francez, Emmanuel Macron, anunță serviciul de presă al Kremlinului.

Press conference of Vladimir Putin and Angela Merkel - Sputnik Moldova-România
Rusia
Putin a discutat cu Merkel despre atacurile SUA asupra Siriei. Ce au convenit

"A avut loc o discuție telefonică dintre președintele Rusiei, Vladimir Putin, și președintele Franței, Emmanuel Macron. S-a discutat despre situația din Siria de după atacurile cu rachete ale SUA și aliaților lor. Partea rusă a subliniat că această acțiune reprezintă o violare gravă a dreptului internațional și a complicat procesul de reglementare politică a crizei siriene", se spune în comunicatul administrației prezidențiale ruse.

În acest context a fost menționată importanța desfășurării a misiunii a experților OPCW, care se află în Siria.

Luni, Macron urmează să efectueze o vizită oficială în SUA. Potrivit președintelui francez, principalele obiective ale întrevederii lui cu liderul de la Casa Albă vor fi o demonstrare a unor relații strânse și bune. Se presupune că în cadrul vizitei, liderul francez, care este numit deseori "îmblânzitorul lui Trump", va evoca și problema războiului comercial și modificările acordului nuclear cu Iranul.

Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала