Rusia
Despre Rusia, declarațiile lui Vladimir Putin, Serghei Lavrov, relațiile Rusiei cu alte state, cu SUA, UE, NATO, România, Moldova, armament, conflicte, relații bilaterale, economice, livrări de gaz

Moscova: În Duma nu au fost găsite victime sau vreo urmă de arme chimice

© Sputnik / Ekaterina Chesnokova / Trecere la banca de fotografiiMaria Zakharova
Maria Zakharova - Sputnik Moldova-România
Ministerul rus de Externe anunţă că nu a identificat victime în urma presupusului atac chimic care ar fi avut loc la începutul lunii aprilie în Duma, Siria.

BUCUREŞTI, 26 apr — Sputnik, Doina Crainic. Nicio victimă a presupusului atac chimic din orașul sirian Duma nu a fost identificată până acum, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova.

„Încă nu am reușit să găsim vreuna dintre victimele despre care a vorbit Le Drian (ministrul francez pentru Europa şi Afaceri Externe, n. r.) și nicio urmă a folosirii armelor chimice", a declarat Zaharova, citată de Sputnik France.

Химическая атака в сирийском городе Дума - Sputnik Moldova-România
Internaţional
Atacul chimic, o înscenare: “ne-au promis orez, biscuiți și curmale” - VIDEO

Oficialul a mai spus că locuitorii din Duma vor vorbi joi la Haga în fața oficialilor OPCW pentru a le „furniza informații de primă mână".

Partea rusă se așteaptă ca inspectorii OPCW, care au mers la Duma după presupusul atac chimic, să întocmească un raport obiectiv cu privire la incident, a adăugat Zaharova.

Săptămâna trecută, experții OPCW au anunțat că au luat probe de la locul presupusului atac chimic din Duma.

 

Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала