Rusia
Despre Rusia, declarațiile lui Vladimir Putin, Serghei Lavrov, relațiile Rusiei cu alte state, cu SUA, UE, NATO, România, Moldova, armament, conflicte, relații bilaterale, economice, livrări de gaz

Liderul Coreei de Sud l-a sunat pe Vladimir Putin. Ce i-a povestit

© Sputnik / Алексей Дружинин / Trecere la banca de fotografiiПрезидент РФ В. Путин провел телефонный разговор с главами ДНР А. Захарченко и ЛНР И. Плотницким
Президент РФ В. Путин провел телефонный разговор с главами ДНР А. Захарченко и ЛНР И. Плотницким - Sputnik Moldova-România
Președintele Coreei de Sud, Moon Jae-in, i-a povestit președintelui rus, Vladimir Putin, în cadrul unei discuții telefonice despre detaliile întrevederii cu liderul Coreei de Nord, Kim Jong-un.

BUCUREȘTI, 29 apr — Sputnik. Președintele Coreei de Sud, Moon Jae-in, i-a comunicat președintelui Rusiei, Vladimir Putin, în cadrul unei discuții telefonice Vladimir Putin, despre toate detaliile întrevederii cu liderul Coreei de Nord,  Kim Jong-un, anunță serviciul de presă al Kremlinului. Conversația a avut loc la inițiativa părții sud-coreene.

Kim Jong-un et Moon Jae-in sur la ligne de démarcation militaire qui divise la péninsule coréenne - Sputnik Moldova-România
Internaţional
În ce condiții Coreea de Nord va renunța la armele nucleare

"Președintele Republicii Coreea l-a informat despre detaliile întrevederii la Panmunjom cu liderul Coreei de Nord, Kim Jong-un", se spune în comunicatul administrației prezidențiale.

Se menționează că în cadrul discuției, ambele părți au apreciat pozitiv acordurile la care au ajuns cele două părți. O atenție deosebită s-a atras declarației adoptate la Panmunjom, în care se manifestă intenția de a asigura o denuclearizare totală a peninsulei coreene.

Președintele rus, Vladimir Putin, a reiterat disponibilitatea Rusiei de a promova cooperării practice între Coreea de Sud și Coreea de Nord, în special prin intermediul realizării proiectelor trilaterale de infrastructură și energetică, se spune în comunicat.

De asemenea, Putin a subliniat importanța continuării eforturilor tuturor părților implicate în soluționarea pe cale politico-diplomatică a problemelor peninsulei coreene, în special, cu orientare la prevederile "foii de parcurs" elaborate de Rusia și China.

Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала