Internaţional
Cele mai importante știri internaționale, breaking news, știri externe de ultimă oră, Europa, SUA, Rusia, NATO, UE, pe surse, analize și comentarii

Premierul Belgiei: UE se confruntă cu o criză de încredere

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Trecere la banca de fotografiiSteagurile UE coborâte în bernă lângă sediul Comisiei Europene după atentatul din Marea Britanie
Steagurile UE coborâte în bernă lângă sediul Comisiei Europene după atentatul din Marea Britanie - Sputnik Moldova-România
Prim-ministrul belgian, Charles Michel, a declarat că Uniunea Europeană se confruntă cu o criză a încredere din partea cetățenilor europeni.

România UE - Sputnik Moldova-România
Societate
Eurobarometru: 52 la sută din români, indiferenți sau ostili față de UE
BUCUREȘTI, 3 mai — Sputnik. Prim-ministrul Belgiei, Charles Michel, a vorbit joi despre "o criză fundamentală de încredere" a europenilor față de instituțiile naționale și supranaționale din Uniunea Europeană.

"Cred că ne aflăm într-o criză fundamentală de încredere. Criza de încredere față de instituțiile politice, inclusiv ale Uniunii Europene. E o criză a încrederii față de instituțiile media clasice", a spus Michel într-un discurs rostit la Parlamentul European.

În același timp, premierul belgian a numit încrederea cetățenilor "o cheie a democrației".

Anterior, președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker a declarat că este necesară lichidarea „prăpastiei între opinia publică europeană și activitatea politică europeană".

Sondajele indică o scădere a nivelului de încredere a cetățenilor europeni față de comunitatea europeană și instituțiile ei. În același timp, s-a intensificat activitatea forțelor politice care au poziții naționaliste și antiglobaliste.

Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала