Societate
Știri de ultimă oră din societate, cazuri sociale, probleme, asistență socială, viața de zi cu zi, evenimente publice, culturale, viața de la țară, din cartier, prognoza meteo

Avertismentul oamenilor de ştiinţă: aceste vase pentru gătit pot cauza cancer

© Sputnik / Виталий Аньков / Trecere la banca de fotografiiVeselă
Veselă - Sputnik Moldova-România
Dacă este ingerată în organism, o substanță conținută în vasele pentru gătit nonadezive poate cauza cancer, dezvăluie rezultatele unei cercetări.

BUCUREŞTI, 27 iun — Sputnik, Doina Crainic. Folosirea de vase sau borcane care au un strat nonadeziv deteriorat poate crește riscul de apariție a cancerului. Aceasta este concluzia unui raport al Agenției de Protecție a Mediului din Washington.

De asemenea, utilizarea vaselor pentru gătit nonadezive precum cele din teflon poate expune o persoană efectelor nocive ale acidului perfluorooctanoic, conţinut în acestea. Această substanță este inclusă şi în compoziția materialelor rezistente la apă și foc.

Marcarea plasticului. Important pentru sănătate - Sputnik Moldova-România
Societate
Important de știut: Cum descifrăm codurile de pe vesela din material plastic

Particulele de acid perfluorooctanoic au proprietăți toxice. Ingerarea acestora în organism poate duce la dezvoltarea cancerului, creșterea colesterolului și slăbirea sistemului imunitar.

Studiile efectuate pe animale de laborator au arătat că această substanță favorizează dezvoltarea tumorilor hepatice, ale pancreasului și organelor genitale. În plus, acidul perfluoroctanoic poate conduce la sterilitate.

Când cumpăraţi vase de gătit, evitaţi teflonul sau aluminiul şi informaţi-vă cu privire la substanţele care pot fi conţinute în aceste recipiente. Materialele cele mai sigure în cazul vaselor de gătit sunt lutul, sticla, ceramica, inoxul sau emailul (însă trebuie analizat ca tigăile sau oalele din email să nu aibă nici măcar o zgârietură).

Anterior, Ministerul Sănătății din Regiunea Moscova a anunțat că cercetătorii au dezvoltat recent un nou tratament de fotoimunoterapie pentru tratarea cancerului limfatic și pentru evitarea utilizării chimioterapiei.

Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала