Rusia
Despre Rusia, declarațiile lui Vladimir Putin, Serghei Lavrov, relațiile Rusiei cu alte state, cu SUA, UE, NATO, România, Moldova, armament, conflicte, relații bilaterale, economice, livrări de gaz

Carina Țurcan a fost pusă oficial sub acuzare de FSB

© Sputnik / Евгений Одиноков / Trecere la banca de fotografiiРассмотрение жалобы на арест К. Цуркан
Рассмотрение жалобы на арест К. Цуркан - Sputnik Moldova-România
Carina Țurcan, acuzată la Moscova de spionaj în favoarea Serviciului de Informații Externe (SIE), a fost pusă oficial sub acuzare de Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB).

BUCUREȘTI, 28 iun — Sputnik. FSB a pus oficial sub acuzare pentru spionaj pe membrul consiliului director al Inter RAO Carina Țurcan, a declarat avocatul acesteia Dmitryi Țuprik.

НАТО - Sputnik Moldova-România
Rusia
Dezvăluiri FSB: Ce informații secrete a divulgat Carina Țurcan

De asemenea, tribunalul din Moscova a respins apelul apărării, care a cerut schimbarea măsurii preventive pentru Țurcan. Ședința a avut loc cu ușile închise, dosarul fiind clasificat "strict secret". Țurcan a participat la proces la distanță, prin videoconferință, din izolatorul de arest preventiv „Lefortovo".

Avocatul a subliniat că Țurcan nu își recunoaște vina și nu înțelege ce acțiuni ilegale ar fi putut întreprinde.

"Ea consideră că dosarul penal reprezintă o tentativă de eliminare a ei din funcție din cauza principialității și incoruptibialității de care a dat dovadă”, a adăugat Țuprik.

Anterior, Ministrul Afacerilor Externe al României a confirmat că Țurcan deține cetățenia românească, Bucureștiul arătându-se disponibil să-i acorde asistență consulară. Diplomația română a solicitat informații adiționale despre situația Carinei, însă, deocamdată nu au primit niciun răspuns. Potrivit ministrului român al Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, Carina Țurcan nu s-a adresat reprezentanței diplomatice românești și nu a cerut asistență consulară.

Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала