Societate
Știri de ultimă oră din societate, cazuri sociale, probleme, asistență socială, viața de zi cu zi, evenimente publice, culturale, viața de la țară, din cartier, prognoza meteo

Descoperire: aspirina poate combate cancerul

Urmăriți-ne pe
Aspirina poate contribui la tratarea cancerului, au constatat cercetătorii americani. Totuși, ei menționează că până la recomandarea acestui preparat pentru administrare zilnică, sunt necesare un șir de studii.

BUCUREȘTI, 21 iul — Sputnik. Experții din spitalul Northwell Health din Huntington au descoperit că administrarea zilnică a unor doze mici de aspirină reduce riscurile de cancer ovarian, anunță revista MedicalXpress.

Работа пряничной мастерской - Sputnik Moldova-România
Oamenii de știință ruşi au inventat prăjiturile anti-cancer

La astfel de concluzii au ajuns experții după efectuarea a 13 studii, la care au participat peste 750 mii de femei. Medicii s-au interesat cât de des pacientele și-au administrat aspirină și medicamente antiinflamatoare de tip aspirină și nesteroidiene, cum ar fi ibuprofenul și naproxenul.

Astfel, savanții au ajuns la concluzia că administrarea aspirinei în cantități mici reduce riscul de cancer ovarian cu 10 la sută.

"Rezultatele studiilor confirmă faptul că aspirina poate ajuta la reducerea riscului de îmbolnăvire de cancer ovarian, însă până la recomandarea administrării zilnice mai este nevoie de efectuarea unor studii adăugătoare", a declarat unul din autorii lucrării științifice, Shelley Tworoger.

În cadrul unor studii ale Universității din Hawai din Honolulu și centrului oncologic Moffitt, că șansele de supraviețuire a femeilor diagnosticate cu cancer ovarian este mai mare de 30 la sută.

 

Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала