Rusia
Despre Rusia, declarațiile lui Vladimir Putin, Serghei Lavrov, relațiile Rusiei cu alte state, cu SUA, UE, NATO, România, Moldova, armament, conflicte, relații bilaterale, economice, livrări de gaz

Au fost anunțate numele cetățenilor ruși bănuiți de otrăvirea familiei Skripal

© Sputnik / Алексей Филиппов / Trecere la banca de fotografiiУказатель на въезде в город Солсбери
Указатель на въезде в город Солсбери - Sputnik Moldova-România
Marea Britanie nu va cere extrădarea din Federația Rusă a celor doi cetățeni ruși, care sunt suspectați în cazul otrăvirii familiei Skripal.

CHIȘINĂU, 5 sept — Sputnik. Procuratura Regală a Marii Britanii a anunțat numele cetățenilor ruși suspectați de tentativa de otrăvire a lui Serghei și Yulia Skripal în orașul Salisbury, informează RIA Novosti.

​Este vorba de Aleksandr Petrov și Ruslan Boșirov. În același timp, potrivit Procuraturii Regale, Marea Britanie nu va cere extrădarea lor din Federația Rusă, chiar dacă instituția are deja un mandat european în vederea arestării lor.

Procuratura Marii Britanii a declarat că are date despre doi suspecți implicați în cazul otrăvirii familiei Skripal.

”Nu vom solicita Rusiei să extrădeze aceste persoane, deoarece Constituția rusă nu permite extrădarea cetățenilor ruși. Rusia a dat de înțeles acest lucru, în cazul altor cereri privind extrădarea propriilor cetățeni. Dacă această poziție se va schimbă, atunci vom trimite o cerere de extrădare. Cu toate acestea, am primit un mandat de arest european, care presupune că oricare dintre acești oameni, dacă va veni în orice țară europeană, vor fi reținuți și supuși unei proceduri de extrădare", este menționat în declarație.

Pe 4 martie, în orașul britanic Salisbury a fost otrăvit fostul ofițer GRU Serghei Skripal și fiica lui, Iulia. Cazul a provocat un scandal internațional. Oficialitățile de la Londra afirmă că Rusia are o atribuție la otrăvirea celor doi Skripal cu substanța A234. Moscova a negat aceste acuzații. Șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov, consideră că acuzațiile în adresa Rusiei, în cazul otrăvirii lui Serghei Skripal, neconfirmate de vreo probă, sunt nedemne și inacceptabile.

Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала