Moldova
Știri de ultimă oră din Moldova, evenimente din politică, economie, societate, breaking news, știri pe surse, declarații de la Parlament, Guvern, președinte, analize și comentarii

România dăruiește Moldovei cărți semnate de scriitori ruși

© Fotolia / Tyler OlsonШкольники читают книги в библиотеке
Школьники читают книги в библиотеке - Sputnik Moldova-România
Raionul Glodeni din Republica Moldova își extinde permanent colaborarea cu regiuni din România, Polonia și Letonia.

CHIȘINĂU, 17 sept — Sputnik. Filiala bibliotecii „George Coșbuc" din Glodeni a primit în dar aproape cinci mii de cărți cu operele clasicilor literaturii române și ale scriitorilor ruși traduse în limba română.

Premierul României, Vasilica-Viorica Dăncilă, întreprinde o vizită în Republica Moldova - Sputnik Moldova-România
Politică
Viorica Dăncilă la Chișinău: Moldova reprezintă o prioritate pentru România

Președintele raionului Glodeni, Ion Leucă, a comunicat pentru Sputnik că printre alte cadouri transmise de către partea română pentru această instituție, care este o filială a bibliotecii din județul Bistrița Năsăud (România), se află și literatură pentru copii, televizoare și calculatoare.

„Recent, primarii din 19 localități ale raionului Glodeni au semnat acorduri de colaborare cu reprezentanții administrațiilor locale din județul Bistrița Năsăud. În noiembrie 2017 un astfel de acord a fost încheiat cu președintele consiliului acestui județ, Emil Radu Moldovan", a spus Leucă.

Potrivit acestuia, ambele regiuni au ca scop colaborarea în domeniile: cultură, sport, tineret, educație, turism, necesități sociale, transport și mediul ambiant.

„În planurile noastre sunt prevăzute dotarea cu utilaj a cabinetului de kinetoterapie din Glodeni și reconstrucția stadionului orășenesc central. În acest an deja am primit de la colegii noștri români un suport material în valoare de un milion de lei românești", a menționat Leucă.

Acesta a adăugat că raionul Glodeni colaborează strâns cu județele Prahova și Iași din România, cu orașul Jelgava din Letonia și cu municipiul Piotrków Trybunalski din Polonia.

Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала