Societate
Știri de ultimă oră din societate, cazuri sociale, probleme, asistență socială, viața de zi cu zi, evenimente publice, culturale, viața de la țară, din cartier, prognoza meteo

Au câștigat 7 mil. euro într-o singură zi, după ce au găsit gaz în România

© Sputnik / Алексей Филиппов / Trecere la banca de fotografiiProspecțiuni gaze
Prospecțiuni gaze - Sputnik Moldova-România
O societate poloneză și-a sporit valoarea de piață în mod apreciabil, după ce a găsit gaz într-un sat din județul Satu Mare.

BUCUREȘTI, 18 sept — Sputnik, Daniel George Nistor. Compania poloneză de petrol și gaze Serinus Energy, controlată de miliardarul Jan Kulczyk, a descoperit în România trei noi zone cu gaz.

În urma acestei descoperiri, firma a câștigat în valoare 6,9 mil. euro, ajungând la o valoare totală de 42,4 mil. euro, după ce acțiunile sale au urcat luni cu 17%, scrie Profit.ro.

Компрессорная установка Креховского месторождения природного газа - Sputnik Moldova-România
Economie
Austriecii vor să scoată gaze din Marea Neagră, dar ne pun condiții

Serenius a raportat rezultate foarte bune ale fluxului de gaz la testări efectuate în localitatea Moftinu, județul Satu Mare, la o adâncime de aproximativ 1.600 de metri.

Anunțul vine într-un moment în care gazul se arată un produs foarte prețios în România, țară care își poate asigura cea mai mare parte a consumului din resurse interne, fiind necesare importuri numai în perioadele foarte reci din iarnă, când scade presiunea în conducte.

Gazul este produsul care a înregistrat anul acesta cea mai mare scumpire de pe piața românească. Prețul la gaze a urcat, în august 2018 față de decembrie 2017, cu 16,6%, rata inflației pe întreaga economie fiind de numai 5,1%, după cum arată datele Institutului Național de Statistică (INS). 

Газовая плита - Sputnik Moldova-România
Economie
Guvernul Dăncilă și toți românii încasează o lovitură cruntă. Este oficial

Aceasta în condițiile în care Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a decis ca de la 1 august, preţul gazelor naturale să crească pentru consumatorii casnici cu 5,83%.

Decizia a fost luată în baza solicitărilor furnizorilor de gaze naturale şi în urma analizei costurilor reflectate în preţul final, ca urmare a faptului că de la 1 aprilie 2017, preţul de achiziţie a gazelor naturale din producţia internă s-a liberalizat.

Pe de altă parte, un subiect dezbătut intens în spațiul public îl reprezintă Legea offshore, cu efect asupra extracției gazelor din Marea Neagră.

Fixed offshore ice-resistant platform - Sputnik Moldova-România
Legea offshore: Ce câștigă statul și cum sunt protejați muncitorii români

Actul normativ își propune să apere interesele statului român introducând o grilă de impozitare suplimentară, în funcție de prețurile practicate. 

De asemenea, potrivit reglementării, minimum 25% din numărul anual de angajați utilizați în cadrul acordurilor trebuie să fie cetățeni români cu rezidență fiscal în România, și 50% din producție va fi tranzacționată pe piața internă.

Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала