Rusia
Despre Rusia, declarațiile lui Vladimir Putin, Serghei Lavrov, relațiile Rusiei cu alte state, cu SUA, UE, NATO, România, Moldova, armament, conflicte, relații bilaterale, economice, livrări de gaz

Vučić, la Moscova, despre situația din Balcanii de Vest: „foarte dificilă”

© Sputnik / Михаил Климентьев / Trecere la banca de fotografiiПрезидент РФ В. Путин встретился с президентом Сербии А. Вучичем
Президент РФ В. Путин встретился с президентом Сербии А. Вучичем - Sputnik Moldova-România
Președintele rus, Vladimir Putin, la întâlnirea de astăzi cu omologul său sârb, Alexander Vucic, și-a anunțat intenția de a discuta despre situația din regiune, iar liderul sârb a observat că țara sa se confruntă cu provocări zilnice, iar problema Balcanilor de Vest nu va fi rezolvată în curând.

BUCUREȘTI, 2 oct — Sputnik. La începutul întâlnirii, președintele rus a menționat că comerțul dintre țări crește, iar investițiile sunt în creștere. "Și sunt sigur că trebuie să vorbim despre situația din regiune", a spus Putin.

La rândul său, Vucic și-a exprimat recunoștința față de Putin pentru poziția acestuia „în apărarea dreptului internațional și a intereselor naționale și de stat vitale ale Republicii Serbia".

„Situația din Balcanii de Vest — foarte dificilă, și Serbia, ca țară, se confruntă cu multe provocări zilnic, și indiferent de dorința noastră de a ajunge la un compromis și pentru a menține pacea și stabilitatea, suntem foarte departe de orice soluție la problema Kosovo și Metohija", — a spus Vucic.

El a subliniat separat intenția Serbiei este de a menține neutralitatea militară.

 

Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала