Moldova
Știri de ultimă oră din Moldova, evenimente din politică, economie, societate, breaking news, știri pe surse, declarații de la Parlament, Guvern, președinte, analize și comentarii

Peste câțiva ani, Moldova va rămâne fără bancnote de hârtie. VIDEO

© Photo : Banca Națională a MoldoveiBNM modernizează bancnota cu valoarea nominală de 5 lei
BNM modernizează bancnota cu valoarea nominală de 5 lei - Sputnik Moldova-România
Acestea vor fi înlocuite cu piese din polimer. Primele exemmplare ar putea să fie puse în circulație deja în 2019.

CHIȘINĂU, 4 oct — Sputnik. Guvernatorul Băncii Naţionale, Sergiu Cioclea, a anunțat în cadrul şedinţei Comisiei parlamentare economie, buget și finanțe că bancnotele de hârtie vor fi înlocuite treptat cu cele fabricate din polimer, primii lei ”tehno” ar putea să apară în circulaţie începând cu anul viitor.

”În acest an vom mai face un pas, care ne-a fost solicitat de cetățeni. În următoarele săptămâni vom lansa o licitaţie pentru bancnote de polimer. Sper la sfârșitul anului să avem deja firma care le va produce. Și dacă totul merge bine, la anul viitor vom avea și prima bancnotă”, a declarat Cioclea.

Totodată, guvernatorul BNM a precizat că măsura urmărește reducerea cheltuielilor inevitabile în procesul de producere a banilor de hărtie, subliniind că "la fiecare şase, şapte luni trebuie4 să schimbăm jumătate din stocul bancnotelor”.

Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала