Societate
Știri de ultimă oră din societate, cazuri sociale, probleme, asistență socială, viața de zi cu zi, evenimente publice, culturale, viața de la țară, din cartier, prognoza meteo

Ce se va întâmpla cu bebeluşul Elenei Udrea după reţinerea acesteia

© AP Photo / Bogdan Stamatin/MEDIAFAX FOTOElena Udrea
Elena Udrea - Sputnik Moldova-România
În spaţiul public au început să apară diverse ipoteze privind situaţia fostului ministru al Turismului, însă toată lumea este de acord asupra unui aspect cuprins în legislaţia Republicii Costa Rica.

BUCUREŞTI, 4 oct — Sputnik, Georgiana Arsene. Ştirea zilei în României este, cu siguranţă, cea referitoare la reţinerea Elenei Udrea şi a Alinei Bica în Costa Rica.

Tudorel Toader - Sputnik Moldova-România
Politică
Va fi extrădată Elena Udrea? Ce spune Tudorel Toader

Dincolo de problema extrădării sau nu a fostului ministru al Turismului mai apare o problemă. Şi aceasta fiindcă, în urmă cu mai puţin de două săptămâni, Elena Udrea a născut o fetiţă.

În momentul reţinerii sale, aceasta se afla la plimbare împreună cu bebeluşul, cu mama sa, dar şi cu logodnicul.

În luna iunie a anului în curs, în momentul în care Udrea a fost condamnată la şase ani cu executare în dosarul „Gala Bute", ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a afirmat că o extrădare este posibilă, chiar dacă România nu are tratat de extrădare cu Republica Costa Rica.

Veronel Rădulescu, avocatul din România al Elenei Udrea, a declarat că instanţa din Costa Rica nu va dispune extrădarea fostului ministru, mai ales că micuţa are cetăţenie costaricană, cu drepturi protejate de autorităţile din Costa Rica, iar una dintre prevederile legislative arată că un copil nu poate fi despărţit de mama sa.

„Din punctul meu de vedere, instanţa nu va dispune extrădarea Elenei Udrea, mai ales că fetiţa are cetăţenie costaricană, cu drepturi protejate de autorităţile din Costa Rica, mai ales că fetiţa are cetăţenie costaricană, una din prevederi fiind că un copil nu trebuie despărţit de mama sa", a explicat Rădulescu.

Şi avocata Laura Vicol a precizat că această prevedere ar putea să o salveze pe Elena Udrea, în sensul că nu va fi trimisă în ţară.

Jurnalistul Victor Ciutacu a precizat că situaţia Elenei Udrea, care a devenit de scurt timp mamă, i se pare complicată. Cu toate acestea, Ciutacu a explicat că nu reţinerea Elenei Udrea nu ar trebui să fie un şoc şi că autorităţile au luat-o de lângă copil, ceea ce este oarecum complicat, dat fiind faptul că este vorba despre un minor nou-născut.

Mai mult, acesta a menţionat că reţinerea fostului ministru al Turismului e suprinzătoare şi că intervenţia Interpol a fost necesară fiindcă poliţia din Costa Rica în mod normal nu are dreptul să se atingă de o persoană căreia statul i-a acordat azil.

„Mie mi se pare mai complicată situaţia Elenei Udrea, dat fiind faptul că abia a născut", a punctat Ciutacu.

Potrivit declaraţiilor omului de afaceri Cornel Tăbăcaru, stabilit în Costa Rica, autorităţile au liniştit-o pe Udrea, care era foarte agitată în legătură cu situaţia copilului şi căruia fostul ministru al Turismului i-ar fi trimis lapte matern.

Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала