Politică
Ultimele știri din politică, cele mai importante evenimente de la Președinție, Guvern și Parlament, partide politice, declarații ale politicienilor, știri pe surse, comentarii și analize

Pâinea cu pliant pro referendum a atras amenzi - acuzaţii grave

© Sputnik / Владимир Вяткин / Trecere la banca de fotografiiХлебопекарня на элеваторе в районном центре Шипуново, pâine
Хлебопекарня на элеваторе в районном центре Шипуново, pâine - Sputnik Moldova-România
Costel Stanciu, preşedintele Asociaţiei Pro Consumatori, susţine că şeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Bihor a dat dovadă de exces de zel când l-a amendat pe omul care susţine evenimentul de sâmbătă şi duminică.

BUCUREŞTI, 4 oct — Sputnik, Georgiana Arsene. În urmă cu două zile, Facebook-ul s-a umplut de comentarii la o imagine care ilustra o pâine ambalată, ce avea ataşat un pliant ce conţinea mesaje pro referendum: „Apără copiii României! Apără căsătoria dintre un bărbat şi o femeie! Apără România de mâine! Vino la Referendum! Votează DA pentru definirea în Constituţie a căsătoriei dintre un bărbat şi o femeie!"

Mulţi internauţi au comentat în termeni duri gestul firmei din Lugaşu de Sus, judeţul Bihor.

Urmările nu au întârziat să apară. Societatea a fost amendată cu 10.000 de lei de către Protecţia Consumatorului Bihor, care a dispus şi retragerea produselor din reţeaua de distribuţie.

Costel Stanciu, preşedintele Asociaţiei Pro Consumatori, a reacţionat.

„Domnul Giani (preşedintele Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Bihor) a dat dovadă de exces de zel cu un agent economic care a avut curajul să-i informeze pe români în legătură cu referendumul din 6 şi 7 octombrie! Dar nu acelaşi lucru ar face cu cei care vând produse alimentare falsificate, pentru că ăia beneficiază de protecţie!", a scris Stanciu pe pagina sa de Facebook.

Giani Bura a explicat, însă, că operatorul economic a fost sancţionat pentru nerespectarea condiţiilor prescrise şi declarate la comercializarea pâinii şi că s-a dispus retragerea din reţeaua de distribuţie a produselor cu acele pliante şi a precizat că firma nu avea dreptul să introducă acel pliant în ambalaj.

Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала