Politică
Ultimele știri din politică, cele mai importante evenimente de la Președinție, Guvern și Parlament, partide politice, declarații ale politicienilor, știri pe surse, comentarii și analize

Erdogan, amenințător: Vom fi nevoiți să decidem prin referendum dacă mai vrem în UE

© REUTERS / Yasin BulbulTurkish President Erdogan makes a speech during a meeting in Istanbul
Turkish President Erdogan makes a speech during a meeting in Istanbul - Sputnik Moldova-România
Președintele Turciei a chemat Bruxellesul să spună clar: dorește sau nu ca țara lui să fie acceptată în blocul comunitar?

Recep Tayyip Erdogan - Sputnik Moldova-România
Internaţional
Erdogan: Turcia va răsufla ușurat dacă-i va fi refuzată aderarea la UE
BUCUREȘTI, 4 oct — Sputnik. Liderul de la Ankara a acuzat Uniunea Europeană de o tergiversare a procesului care, în Turcia, nu este văzută cu ochi buni.

”Ei continuă cu temporizările. Au intrat în UE țări care nici nu pot fi comparate cu noi. Dacă e să urmăm această logică, nu ne rămâne decât să ne adresăm populației noastre de 81 de milioane, să vedem ce vor spune oamenii”, a replicat președintele Turciei.

”Nu ne acceptați — spuneți-o direct și urmați-vă calea, iar noi vom merge pe a noastră”, a adăugat Recep Tayyip Erdogan.

Turcia a semnat Acordul de asociere cu UE în 1963, în 1987 a înaintat cererea de admitere. Negocierile, însă, au început doar în 2005, acum fiind în discuție doar 16 din 35 capitole ale tratatului de aderare. 

Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала