Politică
Ultimele știri din politică, cele mai importante evenimente de la Președinție, Guvern și Parlament, partide politice, declarații ale politicienilor, știri pe surse, comentarii și analize

Referendum 2018: Rezultatele scrutinul din 6-7 octombrie

© Sputnik / Georgiana ArseneVotare referendum
Votare referendum - Sputnik Moldova-România
Referendumul pentru modificarea Constituţiei României în sensul redefinirii familiei a eșuat, întrucât prezența la vot în cele două zile de scrutin a fost doar de 20,41%.

BUCUREŞTI, 8 oct — Sputnik. Pentru validarea Referendumului din 6-7 octombrie trebuia să fie o minimă prezenţă la urne de 30%.

Bucharest pride - Sputnik Moldova-România
Politică
"Războiul hibrid" a fost pierdut de România - se confirmă dezastrul!

Nnumărul votanţilor care s-a prezentat la vot a fost de 3.731.704 la ora 21.00, duminică, ceea ce constituie 20,41%, potrivit datelor transmise de Biroul Electoral Central (BEC). ​

Dacă ar fi fost atinsă o prezenţă minimă de 30%, iar ca legea fundamentală să se modifice şi familia să fie redefinită ar fi trebuit să voteze DA un minim de 25 la sută dintre românii cu drept de vot.

Amintim că demersul de modificare a Constituţiei a avut la bază o inițiativă a peste 3 milioane de cetățeni, a fost susținut de majoritatea parlamentară, de Biserica Ortodoxă Română și de cultele neoprotestante, de majoritatea presei, de figuri publice de mare notorietate.

 

 

Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала